Frisk popart-dronning stiller ut i Drøbak

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter seksten år som smykkedesigner og noen år som frisør tok Liz Ravn spranget over til kunstformen popart, hvor hun bruker digitale verktøy. Nå er hun i ferd med å bli en etterspurt billedkunstner. Lørdag åpner hun årets juleutstilling i Galleri Havstad.

Juleutstilling: Billedkunstner Liz Ravn høster lovord for bildene sine. Alt fra ballettdansere, landskap og dyr, til John Lennon (se s. 13) er blant motivene. Foto: Mariann L. Dahle

Juleutstilling: Billedkunstner Liz Ravn høster lovord for bildene sine. Alt fra ballettdansere, landskap og dyr, til John Lennon (se s. 13) er blant motivene. Foto: Mariann L. Dahle

Gallerist Torgeir Havstad i Drøbak er henrykt over å få Liz Ravn i «stallen» blant sine faste kunstnere. Ved forrige utstilling stilte hun ut 16 bilder og solgte 28. Da var det bare å ta opp bestillinger.

– Responsen de stedene jeg har stilt så langt har vært helt overveldende, sier Liz Ravn, som også har bodd mange år i Sverige.

– Dette er min første separatutstilling i Drøbak. Den er jeg spent på, sier kunstneren som nå bor i Son. Hun gikk tidlig Kunst- og håndverksskolen, men gikk yrkesmessig flere omveier før hun traff en fotokunstner for seks år siden.

– Da falt alt på plass. Dette var mitt verktøy, sier Liz Ravn som bruker tegnebrett på Mac når hun maler og tegner.

Leker seg digitalt

– Det meste av kunsten og grafikken min er en miks av tegning og maling, men jeg lager også collager av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. I prosessen tegner jeg digital med en blyant eller en penn som fungerer som alle slags typer pensler. Antall farger jeg kan velge er uendelig, forklarer hun.

DGA-teknikken benyttes også av Pushwagner.

Liz Ravn elsker å leke seg med teknikken og har et bredt spekter av motiver og et stort utvalg bilder med seg til Drøbak. Audrey Hepburn og Jotunheimen kunstferdig i samme bilde er bare et av mange overraskende motiver.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags