Konseptet Hjertefred startet som et gratis, livssynsnøytralt, minnearrangement på Allehelgensdagen, etter initiativ fra billedkunstneren Björg Thorhallsdottir som mistet mannen sin i en alder av 30 år.

Thorallsdottir ønsket at sønnen hennes Tolli, som den gang var to år, skulle få minnes pappaen sin i glede på Allehelgensdagen.

- Hensikten med arrangementet er å gjøre det lettere å snakke om døden og det vonde, hylle de gode minnene etter dem vi har mistet, bearbeide sorgen, samt feire kjærligheten og livsgleden, og ta bedre vare på oss selv og hverandre, forklarer Thorallsdottir om bakgrunnen.

Søndag ble Hjertefred arrangert ti forskjellige steder i Norge. På scenen i Sandvika, der det hele startet, sto kjente navn som Anita Hegerland, Margaret Berger og Elisabeth Andreasson.

Men også Drøbak var sterkt representert gjennom fire unge dansere fra Creative dansestudio. De danset til låten "Vidda", spilt på trompet av Tom Arne Skinstad og ble godt støttet av sin kyndige danseinstruktør Manuela Giacopinelli. Hun hadde laget en vakker koreografi som også inneholdt en del improvisasjon fra danserne selv.

Den unge solisten Mathis Manger Winther fra Drøbak var en av artistene som sto på scenen i Sandvika denne mørke novemberkvelden. Og publikum fra Drøbak melder om at arrangementet ble en svært rørende og stemningsfull opplevelse.