Det er sjelden stille rundt Christer Falch. Nå har han gjennomført en hyllest til Leonard Cohen med flere av landets mest kjente artister. Arenaen han valgte var Oslo Spektrum. Å følge med på alt hva Falck foretar seg er nærmest en fulltidsstilling.

Musikkritiker og spaltist Egon Holstad i avisen ITromsø bruker disse ordene: "Der andre nøyer seg med å være kreativ og tilstrekkelig praktisk til å lage seg en jobb av det, er Christer en som meier ned alt av hindringer, som overtaler maktpersoner, som åpner dører og trykker på knapper i et slik tempo, og med en iver, som er så brutal og voldsom at ingen på veien klarer å stoppe ham."

Les hele hyllesten til Christer Falck her.

Nedenfor følger et intervju Amta gjorde med Christer (30.04.2015) i forkant av at han ga ut en boks med 12 plater for å hylle Raga Rockers:

Christer Falck krohner en av de største

Drøbaksmannen Christer Falck er klar med et nytt prosjekt. Ikke for å tjene penger, men for å hedre det han mener er et av de største bandene vi har hatt i Norge.
(Alle bilder og tekst: Steinar Knudsen)

SIDEN RAGA ROCKERS ble dannet i 1982, har de gitt ut tolv studioalbum, tre liveskiver og to samlealbum. De blir, sammen med DumDum Boys, Jokke og Valentinerne og deLillos, regnet som en av De Fire Store innen norsk rock. Ragas frontfigur, Michael Krohn, står bak det meste av bandets tekster og melodier.

MANGE VIL NOK nikke gjenkjennende når vi nevner at han også var trommeslager i bandet Kjøtt. Sammen med Helge Gaarder var han en banebrytende tekstforfatter og låtskriver på begynnelsen av 80-tallet.
Da han sammen med Raga Rockers platedebuterte med albumet «The return og the Raga Rockers» (1983) tok han med seg Gaarder som produsent. Med norske tekster, etablerte bandet seg raskt på den nasjonale rockearenaen.


Michael Krohn. Lykkelig uvitende. Frem til i dag.


– MICHAEL KROHN HAR hele tiden holdt sin sti ren, sier Christer Falck engasjert, han stikker ikke hodet unødig fram. Og, han gjør knapt intervjuer. Han hører heller ikke på gamle utgivelser og jeg mente det ville være synd hvis ikke de snart ble trukket fram i lyset igjen. Så da tenkte jeg at, hvis ikke han gjør noe med dette, ja da gjør jeg det. Så i dag gir vi ut en ti dobbel cd- og vinylboks som jeg har gitt navnet «Sannheten på boks». Alle inntektene fra salget går til Krohn og Raga Rockers. Alle artistene som stiller opp, har gjort dette gratis. De har selv betalt for studiotid og bidratt med ideer prosjektet har dratt nytte av.


Petter Baarli fra Valentourettes er selvfølgelig med på albumet.


PÅ LISTA OVER artister finner vi alt fra Haddy N'jie til Oslo Ess og Valentourettes. Låten «Dårlig Karma» (fra «Maskiner i Nirvana» 1985) spilles av Victoria Winge fra Nesodden.
– Du har kontaktet 100 artister for å be dem stille opp gratis på dette prosjektet. Har du blitt tatt imot med åpne armer?
– Mottakelsen har vært helt fantastisk, sier Heer-gutten mens han leter fram artist- og låtlista på mac-en foran seg. – Se her, nærmest roper han, Jo Nesbø har spilt inn låten Slakt («Forbudte følelser», 1988). Jeg spurte om han kunne tenke seg å skrive noe om Raga som vi kunne bruke i boksen. «Skrive, nei jeg vil mye heller gjøre en låt» var hans umiddelbare svar. Inni hodet mitt så eksploderte det et stort yess! Alle som er med har vært positive hele veien. Spesielt de bandene som har hatt sin tilknytning til Oslo-regionen og har vokst opp med Raga og Krohns krumspring.

FOR MICHAEL KROHN er foruten å være kjent fra Kjøtt og Raga Rockers, og kjent under psevdonymene Tom Trussel og Micky Faust og har gitt ut soloalbum som Krohn & Co. Han har levert låter på norsk med stor sikkerhet og har en språkbank andre tekstforfattere bare kan drømme om. Men, så er det vel også derfor han er der oppe med Kjartan Kristiansen, Jokke og Lars Lillo-Stenberg. Tekstene er langt fra gladlåter. I kjølvannet til Krohn finner vi en hav av satire og et ganske mørkt syn på det moderne mennesket.

NÅR DELILLOS STILLER opp for å hylle en kollega, så gjør de det til gavns. – De stiller med låten «Hold hodet høyt». Og de har levert en versjon som er enda råere enn originalen, hevder Christer.
 


deLillos hyller en kompis gjennom mange år.


– JA, DEN ER kanskje det, sier Lars Beckstrøm fra Nesodden med et smil. Prosjektet i seg selv var ikke vanskelig å si ja til. Jeg har kjent Michael i lang tid. Han gikk i parallellklassen min på forsøksgym, så vi har vært gode venner lenge. De har jo så mange bra låter, så denne hyllesten er så absolutt på sin plass.
 

– SELVE LÅTEN VAR jo en utfordring, ikke bare vokalmessig siden vi har to helt forskjellige uttrykk, men vi klarte å gi den vårt preg, forteller han som trakterer firestrengeren i deLillos. – Vi har noen små nikk til Raga inne i låten, men selve fundamentet i låten har vi ikke gjort noe med.

– Hva slags informasjon har dere gitt Raga Rockers og Krohn underveis?
– Ingenting, smiler Christer lurt i skjegget.
– Jeg skulle så gjerne hatt et kamera inne hos Michael når han våkner opp på torsdag og telefonene begynner å strømme inn.


– Hva gir dette deg?
– Selv sitter jeg ikke igjen, økonomisk sett, med fem flate øre. Men jeg sitter igjen med at jeg har gitt ett bidrag for å hedre et av de største bandene vi har hatt i Norge. Også sitter jeg igjen med en hel masse gode opplevelser og mange nye kontakter rundt om i Musikk-Norge. Heldigvis har jeg en godt betalt jobb i TV2. Nå gruer jeg meg bare til å begynne å pakke ned alle platene.

PLATENE BLIR SLUPPET i to omganger. Den første boksen kommer ut i dag, med femti artister representert, men del to kommer til høsten. Les mer om prosjektet på newjelly.com/raga

 

SANNHET PÅ BOKS» - EN HYLLEST TIL RAGA ROCKERS CD- OG VINYLBOKS:
1. Hold hodet høyt deLillos 2. Ekspander eller dø Racer (Dumdum Boys) 3. Rock'n roll Valentourettes 4. Slakt Jo Nesbø 5. Litt av en gjeng Lemen (feat. Annlaug Børsheim) 6. Taxisangen Jan Eggum 7. Løp Smoke Mohawk 8. Forbudte følelser Oslo Ess 9. Maskiner i Nirvana The Dogs 10. Invitasjon Marie Munroe (Hilde Marie Kjersem) 11. Hun er fri Tommy Tee All-Stars 12. Sangen om meg Møster 13. Å Jesus White Lord Jesus feat. Einmal Kommt Die Liebe 14. Pilgrim Erlend Ropstad 15. Borte nå Haddy N'Jie 16. Lørdag Backstreet Girls 17. Rocker Phone Joan 18. Schwong Alex Rosén 19. Ro Biosphere 20. Kanskje på tid Frank Znort Quartet 21. Trygge her Bøyen Beng 22. Desperado Fjorden Baby! 23. Positiv Elvira Nicolaisen 24. Rundt og rundt Mercury Motors 25. Stille høyde Origami Olympika 26. Det skal bli natt Kampfar 27. Jeg tror jeg er noe Norsk Råkk 28. Full tank Cocktail Slippers 29. Varme dager Mormones 30. Viking Vampire State Building 31. Gatelangs Astroburger 32. Drept kjendis Audrey Horne 33. Skjønnhet Johndoe 34. Idiot rock The Stookers 35. Rogn Team Me 36. Morgenraga Bloodlights 37. Teppe Blakk 38. Vrengt Lasse Marhaug 39. Paradox Ivar Eidem 40. Øde øy Hopalong Knut 41. Ditt sanne jeg Asbjørn Ribe 42. Nerd Ut Bakdøra 43. Tid Skambankt 44. Ting Castro 45. Dårlig karma Viktoria Winge 46. Ny dag André Holstad 47. Fred på jorden Annette Gil 48. Lysere tider Prins Thomas 49. Radiator Salmon Smokers 50. Noen å hate Vinneren av Urørts Raga-coverkonkurranse