Fredag, lørdag og søndag 21.-23. april 2017:

Knut Riisnæs Quartet på Hellviktangen fredag kl. 20.15.

Konsert på Drøbak torg lørdag kl. 12. Frelsesarmeens Mannssambandet spiller rock, pop, gospel, ballader mm.

Skuespiller Noralv Teigen med humoristisk og ettertenksom reise fra folkedypet. Frogn bibl. lørdag kl. 12.00.

TANGENFESTIVALEN. Lørdag 22.april, moteshow, teater, revy, konserter, kafeer. Hele dagen vil det myldre av liv og røre.

Loppemarkeder LØrdag og søndag på Seiersten ungdomsskole (Drøbak-Frogn skolekorps) og i gamle gymsal ved Drøbak torg (Kiwanis).

Hans Majestet Kongens Garde, drilloppvisning og konserter ved Tangenten Søndag kl 14-17. Gratis. Arr.: Korps/Fremmad Janitsjar

Sangaften Drøbak kirke, søndag kl. 19.00. Drøbak Kantori. Fri entré.

Konsert CORO MISTO, Nesodden kirke, søndag kl. 19.30.

Festivalen på Tangen leser du om her:

Superhelg på Tangen: festival og utstilling lørdag, korpshappening søndag 

HELAFTEN på Sjøstjernen i Drøbak

For fjerde gang inviterer bandet Symbiose til «Kjærlighet i ord og toner» på Sjøstjernen i Drøbak.

- Vi byr på spennende gjester og fri entre, sier primus motor Terje Fjeldvig som lover en lørdagskveld med ord og musikk som beveger. Susan Thorkildsen leser fra boken sin «Kjærlighet på boks», skrevet ut fra egen livserfaring som helsearbeider, akupunktør og coach. Gjenkjennelsen er det som kan forløse, hvordan føles det når alt er i boks krydret med humor og kjærlighet.

Inger Brusdal deler tanker gjennom tekster hun har samlet fra sitt virke som sykepleier på barne- og ungdomsavdelinger, mens Emilie Lynn Brunstad og Charlotte L. Brusdal stiller som vokalister. Emilie har bakgrunn fra bl.a. Trondheims kvinnelige studensangforeningskor, koret Reflex og har også deltatt i Idol. Trine Holst er en aktiv og dyktig vokalist mange kjenner fra solide solistprestasjoner med Drøbak Gospel.Olav Nordsjø Lund er kjent kapellmester i Drøbak. Til denne konserten har han satt egne melodier til dikt.

Vanntårnet fylles

Nesodden kunstforening åpner lørdag sin årlige medlemsutstilling.

Utstillingen er meget populær og det kommer garantert til å være fullt av besøkende når kultursjef Ellen Knutsen skal holde sin åpningstale.

– Dette er en utstilling som viser fram bredden og kvaliteten som er blant medlemmene i Nesodden kunstforening, sier Knutsen til Amta.

I fjor var pågangen for å stille ut så stor at det ble satt begrensning på to verk per kunstner. Under åpningen lørdag vil Ford Folk stille med musikalske innslag. Utstillingen vil vare til 7. mai.

Kokkvold åpner viktig utstilling

Ytringsfriheten er under angrep, derfor er tittelen «Freedom of Expression» når Per Edgar Kokkvold lørdag åpner en internasjonal utstilling i Avistegnernes Hus.

 

– Velkommen til utstillingsåpning kl. 14.00, ønsker kurator Vigdis Wolden.

Når individuell frihet og rettigheter krenkes, når «alternative fakta» florerer i det offentlige rom, når informasjonen knebles og maktovergrep finner sted, da har satiretegnerne en rolle å spille.

– Deres oppgave er å synliggjøre, latterliggjøre, avsløre og fornærme. I mange land gjør de det med livet som innsats, understreker Volden.

Ytringsfriheten er under angrep i mange land og journalister og politiske tegnere rammes hardt.

Utstillingen er produsert i samarbeid med «fribytegneren» Arifur Rahman som selv ble utsatt for tortur og fengslet for sine tegninger i fødelandet Bangladesh. Amta har tidligere fortalt hans rystende historie.

Gjennom Arifur Rahmans eget nettmagasin «Toonsmag.com» har tegnere fra hele verden blitt invitert til å delta på utstillingen som i morgen åpner i Avistegnernes Hus.

Utstillingen er en vandreutstilling og er støttet av Fritt Ord og Frogn kommune. I Drøbak vises den fram til 21. mai.

Musikal i Smia

Lørdag 22. april inviterer musikalkonfirmanter og annen ungdom i Drøbak og Frogn til to spennende musikalforestillinger.

Forestillingen «Waiting for Love» har ungdommene laget selv. Historien handler om en gutt og en jente med helt ulik bakgrunn - som forelsker seg. Jenta som sliter med prestasjonskrav og stress og gutten er på flukt fra krig. Musikken er hentet fra ungdommenes egen verden, og forestillingen er krydret med dans og andre godbiter. Forestillingene spilles i Smia flerbrukshus kl. 17 og 19.