Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i Amtaland den første mai-helgen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det skjer i Frogn og Nesodden 5.-7.mai 2017:

Åttemannsenka, Smia flerbrukshus. Fredag kl. kl. 19.30, lørdag kl. 16.00 og 19.30 og søndag kl. 14. 00.

Jubileumsutstilling Oslofjorden Kunstsenter, Drøbak. Åpning fredag kl. 17.00 (se omtale)

Vinyl DJ-disco. Fredag kl. 20 Hellviktangen kulturhus

Utstillingsåpning «Hummer og kanari» v/ Else H. Frich og Liv Roald Page lørdag kl 13.00 på Tangen Senter. Musikalsk innslag ved Sirca.

Søndag kl. 13 og 15. Flyt Studios vårforestilling 2017.

Åpen dag Skuterud gård. Søndag kl 12-17. Ridning, fotball, folkedans mm. Ta med mat til felles bord. Arr.: Nes. Røde Kors

Mini-bondemarked med mange aktører. Søndag, Hellviktangen kulturhus.

Søndag 11.50-15.50. Minnemarkering på Håøya for de seks ungdommene som ble henrettet i 1942. Fergen går fra SUndbrygga kl. 11.50.

Les mer om arrangementene:

Danseshow i Flyt-sonen

Søndag inviterer Flyt Studio på Nesodden til en storslagen vårforestilling. Med på laget har de en profesjonell hip hop'er.

Så du tror du kan danse? Det ubønnhørlige dommerpanelet x´er ut deltakerne med hard hånd i dette elleville talentshowet! Med et humoristisk blikk ser danserne nærmere på hva det gjør med oss å leve i et samfunn preget av jag etter perfeksjon og vellykkethet.

Dansere fra Flyt Studio har laget forestillingen sammen med Toby Deedaran, profesjonell danser og i disse dager aktuell som deltaker i Norske Talenter.

5-årsjubileum for Oslofjorden Kunstsenter

Fredag 5. mai er det fem år siden Oslofjorden Kunstsenter i Drøbak åpnet dørene. Det feires med jubileumsutstilling.

- Tanken bak å kalle stedet et kunstsenter var ønsket om å gi ulike tilbud innen kunst, forteller gallerist Elisabeth Frøberg.

Og slik ble det. Ved siden av å drive et galleri for samtidskunst, holdes det flere former for kunstkurs for barn og voksne. Stedet benyttes også til foredrag og events for private og bedrifter.

Startet sammen

Det var Guro Synnestvedt og Elisabeth Frøberg, begge billedkunstnere , som startet kunstsenteret i de gamle lokalene til skomaker Pedersen i Lindtruppbakken. Siden 2013 har Frøberg drevet stedet alene.

- Oslofjorden Kunstsenter har fått mange venner og besøkende i tiden vi har vært her, og har godt besøk på utstillingene, sier hun. Frøberg er opptatt av å drive et galleri som har plass til alle.

 

- Hva har du lært av å drive galleri i Drøbak?

- At kunsten fyller et behov mange har. Barn og ungdom har også et tilbud i kunstsenteret, gjennom kurs, sommerskole og også den årlige kunstutstillingen Art Factor, forteller Frøberg. Art Factor gikk av stabelen for femte gang forrige helg og er et samarbeid mellom Frog kulturskole, Frogn kommune og Oslofjorden Kunstsenter.

Fredag ettermiddag åpner galleriets jubileumsutstilling.

- Ti samtidskunstnere med ulike kunstneriske teknikker og uttrykk viser arbeider. Flere av dem har både Norge og utlandet som utstillingsarena, sier Frøberg, og trekker fram drøbakkunstnerne Rolf H Gulbrandsen og Jan-Kåre Øien som eksempler.

- Vi håper riktig mange vil komme å feire femårsjubileet. Alle er hjertelig velkommen, sier Elisabeth Frøberg.

Disse er med på jubileumsutstillingen:Ørnulf Opdahl, grafikk, Andrew Barton , grafikk Rolf H Gulbrandsen, akvarell Gro Mukta Holter, maleri og grafikk Jan Kåre Øien, grafikk Randi Strand, maleri Karoline Kaaber, maleri Elin Furru, maleri Guro Synnestvedt, maleri Hanne Tharaldsen, foto.

----------------

Sjø- og strandrydding på Nesodden

Lørdag skal det ryddes på strender og under havflaten ved gamle Nesoddtangen brygge.

Femti personer har allerede meldt seg på når Marinreparatørene, Indre Oslofjord undervannsklubb og WWF Verdens naturfond inviterer alle til årets store ryddedugnad utenfor gamle Nesoddtangen brygge.

- Vi stiller med ryddeutstyr, noe og bite i og noe å drikke. Stiller du? spør arrangørene.

6. og 7. mai går også startskuddet for årets kystryddeaksjon på Nesodden. I tillegg til å være en miljøhelt, kan du vinne opplevelsespremier. Les mer på Nesodden kommunes nettsider.

-------

 

"Enka" i Smia

Torsdag 4. mai var det premiere på Drøbak studiescenes Åttemannsenka, og denne helgen er eneste mulighet til å få med seg forestillingen i Smia.

Drøbak Studiescene ønsker velkommen til et gjensyn med Åttemannsenka, et historisk syngespill tidligere fremført i 2000 og 2001 på Oscarsborg festning. Forestillingen fremføres fire ganger i løpet av denne helgen.

Tekster er skrevet av Stig Nilsson og musikk er ved Lars Ramsøy-Halle. Instruktør er Tone Runsjø og kapellmester Olav Nordsjø LundKorleder og korarrangør Heidi Anita Brathagen.Band: Dr. Øbak.

Historien om Åttemannsenka er historien om Enka som vil sin datter vel og om kommandanten på Oscarsborg Festning som deltar i et høydramatisk spill fram til Norges frigjøring. Vi møter også Drøbaks borgerskap, redere og fruer. Kjærligheten rår, også i år, lover ensemblet. Billetter selges hos Ticketmaster, Narvesen og 7-eleven.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.