Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i pinsen i Frogn og Nesodden

Artikkelen er over 4 år gammel

Det skjer litt av hvert i Drøbak, Frogn og på Nesodden langhelgen 3.-5 juni 2017:

Atelierutsalg i Varmbadet

Lørdag 3. juni kl.12:00 til mandag 5. juni kl.16:00 Varmbadets underetasje, Badeparken i Drøbak.

Elin Furru, Karin Lorentzen og Rita Børtveit trenger plass til nye prosjekter og har ryddet frem eldre og nyere arbeider som legges ut for salg. I den anledning fylles underetasjen i Drøbak Kunstforenings lokale, Varmbadet, med malerier, tegninger, akvareller og grafikk. Salg rett fra vegg og mulighet til å prute. Dette blir en annerledes og uhøytidelig måte å finne noe unikt til egen vegg eller som gave, alt til en rimelig pris. Kontant eller Vipps. Velkommen!

Galleri Vanntårnet

Minneutstilling for billedkunstner Helge Revold. Åpning lørdag kl. 12.00. Arr.: Nesodden kunstforening (Se omtale) Varer til 18. juni.

Follo museum

Stor utstilling; På vei til nå. Åpen fredag og søndag kl 11-15.

Varmbadet i Drøbak

Alf Christian Samuelsen viser veggtepper, ikke i ull, lin eller tekstil, men vevd med metall. Og ikke vevd på vevstol, men på primitive spikerrammer. Arr.: Drøbak kunstforening. Varer til 5. juni.

 

Salgsutstilling av fugletegninger

Lørdag kl.12:00-14:00 Nesoddparken, Løeshagaveien. Til 18. juni.

Kiwanis låvesalg Nesodden

Lørdag kl.10:00-14:00 Kiwanis-låven, Hagelundsveien 24, ved Nesodden kirke. Brukthandel med salg av møbler, bøker, el. artikler, barneutstyr, Ting og Tang. Salg av kaffe og vafler.

Kiwanis Drøbak Brukthandel

Lørdag kl.11:00-15:00, Seiersten Skanse. Diverse løsøre, masse bøker, møbler og et stort utvalg av «ting og tang».

Sommerkonsertene i Drøbak

Lørdag kl. 12.00. Grieg Trio (se omtale). Arr.: Frogn kommune. Inngang kr. 100.

Åpningsfest Lune Hjørne

Lørdag kl. 10.30-17.00. Myklerudveien 103, 1454 Fagerstrand

Bo Outlaw & Løiten Twang Depot

Lørdag kl 19-22 på Drøbak fiskerøkeri (se omtale).

Pinsefest Oscarsborg

Mandag 2. pinsedag kl. 12.00 pinsegudstjeneste og fremføring av syngespillet En borg av håp av Sindre Skeie (se omtale).

Ferge fra Sundbrygga kl 10.05 og 11.20. Ekstra avgang ca 11.40 ved behov. Billettpriser t/r: Voksen kr 100,–. Barn (4-15 år) kr 60,–. Familie (Inntil 2 voksne og 3 barn): kr 230,–. Arr.: Den norske kirke.

Knallstart med pinseparty

Fredag 2. juni inviterer Reenskaug hotel og Bandet Funbus til det de garanterer er en knallstart på pinsehelgen.

- Ta med gode venner og bruk fredagskvelden sammen med oss. Det er ingen grunn til og velge enten 80- eller 90-talls fest, vi gir deg begge deler. Funbus er i storslag og spiller knallgod dansbar musikk fra de siste tiår, lover arrangøren.

 

Trio i verdensklasse til Sommerkonsertene

– Ikke bare i Norge, men også internasjonalt er Grieg Trio blant verdens ledende pianotrioer. Lørdag er de tilbake i Drøbak kirke, forteller kultursjef Pål Mørk.

– I forkant av Lillehammer-OL var trioen innleid som musikalsk kraft. I den anledning for å vise verden det ypperste av norsk, klassisk musikk, sier Mørk. Siden har trioen fortsatt å uvikle seg.

Grieg Trio, som består av Vebjørn Anvik, klaver, Ellen Margrete Flesjø, cello og Sølve Sigerland, fiolin, har i 30 år holdt det gående i dur og moll. De har turnert verden over og hentet hjem kritikerroste omtaler og en rekke priser. Grieg Trio har utviklet sitt talent ved å studere hos noen av verdens beste pedagoger og musikere. En av grunnene til den internasjonale anerkjennelsen er også de mange plateutgivelsene. De største konsertsalene, som London’s Wigmore Hall, Châtelet i Paris, Amsterdam's Concertgebouw, Sale Verdi in Milan, og New York's Weill Hall Carnegie Hall, er besøkt av trioen. Lørdag det Drøbaks tur igjen.

LES OGSÅ: Årets sommerkonserter hører du for en hundrings

 

Ti timers svingende musikkfest

– Det blir Musikkfest i år også, på tross av at Signalen er borte. Det skjer på Kom & Bli på Granholt, forteller musikkfestgeneral Jonas Lange.

Lørdag inviterer generalen til en ti timer lang musikkfest spekket med godmusikk.

Årets musikkfest blir den sjette i rekken. Tidligere har festen funnet sted på Signalen.

– Vi er veldig glade for at Christer Nexmark og Kom & Bli har tatt over stafettpinnen og er med på laget. Dette blir knallbra, sier Lange.

Musikkfestgeneralen lover både inne- og utescene.

– Ved 18-tiden trekker hele kalaset inn, forsikrer han.

På artistlisten finner man intet mindre enn tolv band og artister.

Fornøyd arrangør

– Jeg er veldig stolt over årets program. Nesoddingen Endre Koch er virkelig verdt å få med seg. Han er én av Norges to utøvende tappingsgitarister. Verdt å nevne er også Line og Løvene. Dette stjernelaget er det beste vi har fra jazzmiljøet på Nesodden, med bandleder Line Falkenberg i spissen, sier Lange ivrig.

Trioen Moviestar, blant annet bestående av Victoria Winge, blir også å høre fra scenen med både sang, ukulele og gitar. Mens femmannsbandet Kartellet, med Lange selv i spissen, er et fast innslag når det arrangeres musikkfest på Nesodden.

Follo-bandet Red Annex tar også turen til Kom & Bli og skal varte opp med en god blanding av rock, pop og folk ispedd progressive elementer. Nesoddbandet Delvoid har rundet av Musikkfest Nesodden siden starten. 2017 blir ikke noe unntak.

I tillegg til timer med variert musikk fra de to scenene vil Kom & Bli og O'sole Mio med flere sørge for deilig festivalmat under musikkfesten. Inngang er gratis.

 

Norske cowboys i Drøbak fiskerøkeri

– Lørdag får vi besøk av Bo Outlaw og Løiten Twang Depot. Her er det bare å ta på cowboyhatten og kaste seg inn i countrymusikkens verden, sier Frode Johansen ved Drøbak Fiskerøkeri.

Bo Outlaw & Løiten Twang Depot lover en heidundrende countrykveld. Bandets ett år gamle plate, Lonestar State of Mind, ble innspilt i Music City, Nashville.

Selvtillit fikk gutta allerede etter gode kritikker på albumet «TroubleTrain». Med en autentisk tilnærming til musikken og med hjertet på rett sted, passer cowboyhatt og boots stadig bedre. Det er ikke så langt fra en Texas Ranch til en gård i Løten, noe låten «Lonestar State of Mind» forteller. Det nyeste albumet sørget for platekontrakt med Rootsy Music og worldwide distribusjon gjennom Warner.

Lørdag kveld skal de skape stemning i Drøbak sentrum.

Pinsemarked Hellviktangen

Lørdag og søndag blir det pinsemarked - eller vår-og sommermarked - på Hellviktangen kunstkafe på Nesodden.

Her kan du skaffe deg frøplanter, stiklinger og stauder, spennende planter for hagen, villhagen og urtehagen.

Det blir salg av keramikk (vaser og potter, fat, kopper og kar) og mye annet.

Medvirkende: Kari Noreger, Torunn Stangeland, Dag Tjernshaugen, Sofie Mellegård, Hanne Husø, Gaia Design (Lill Isaksen), Aurora Håndlaget (Yvonne Sleutelberg), Zerha, Aromacea og Badehuset.

Møte Frelsesarmeen

Søndag kl.18:00Frelsesarmeens lokaler, Storgata 5, Drøbak. Kristent fellesmøte i Frelsesarmeens lokale sønd. 4. juni. Vi får besøk av Geir og Bente Johannessen. Mye sang og musikk. Etter møtet er det sosialt samvær med kaffemat. Hjertelig velkommen! Hilsen fellesmøtekomiteen

2. pinsedag:

 

Pinsefest på Oscarsborg

Ballettdansere, seks kor og en rekke musikere deltar på pinsefesten på Oscarsborg 2. pinsedag. Det nye syngespillet «En borg av håp» av Sindre Skeie er rammen for gudstjenesten.

Syngespillet henter sin tittel fra både Oscarsborg og Luther-salmen «Vår Gud han er så fast en borg» i anledning av 500 årsjubileet for den lutherske reformasjonen.

– Et vidunderlig vakkert spill, sier sokneprest Dag-Kjetil Hartberg. Til mandagens arrangement er han tilrettelegger og organisator og ønsker små og store velkommen til en helt spesiell opplevelse i borggården, arrangert for tolvte gang av Den norske kirke. En rekke lokale aktører fra Nesodden, Frogn, og resten av Follo, deltar. Kantor Hans Martin Molvik er musikalsk leder og dirigent.

Mathis Manger Winther fra Frogn er solist.

Drøbak Kantori er med i felleskoret. Det samme med Nesodden og Frogn Kammerkor. Andre deltakere er Ås Barne- og ungdomskantori, Ski Barnekor, Ås Kirkekor, Alna Vocalis, dansere fra Ballettskolen i Ski, med Dina Jaroussac Moen som koreograf.

Musikere er Iver Bunkholt – cello, Christine Lange – fiolin, Anne Christine Pittet Grolid - fløyte og Jostein Grolid – piano.

– Ta med piknikkurv og bli med! Det blir også guidet tur for dem som ønsker, sier Hartberg.

LES OGSÅ:

Les også

I "Petter Uteligger" oppdaget Lars at han var en ålreit kar. Det endret livet hans

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.