Gå til sidens hovedinnhold

En helg for juletrefester

Artikkelen er over 3 år gammel

Jula rundes av, og det skjer litt av hvert i Frogn og Nesodden.

Det skjer i helgen 5.-7. januar 2018:

Beate Fjellberg åpner maleriutstilling med motiver i skjæringspunkt mellom det indre og det ytre landskap. Åpning i Galleri Hellviktangen fredag 5. januar kl 18.30.

Utstilling med Gordana Tvorek på Nesoddtangen gård

Mandag - Fredag kl. 11-15. Varer til. 12.februar

To Gård, Nesodden. Åpen kafe søndag kl.11:00-15:30

Draumkvedet, lørdag kl. 18.00. Nesodden kirke

Juletrefest, Folkvang, lørdag kl. 13.00-15.00.

Smia flerbrukshus, søndag kl. 18.00, nyttårskonsert med Helene Bøksle

Juletrefester

Lørdag inviteres det til juletrefest på Folkvang. Søndag er det fest for juletreet på Dal skole i nordre Frogn.

- Vi går rundt juletreet, det blir leker og underholdning, boller og brus. Nissen kommerogså, lover arrangørene Bygdekvinnelaget, Bondelaget og Drøbak/Frogn menighet. De håper mange barn vil komme.

Til søndagens juletrefest på Dal skole er det FAU ved 4.trinn som har ansvaret for festen. Det blir sang og gang rundt treet, loddsalg, og kanskje kommer nissen... Inngang inkluderer kaffe/kake og boller/brus og godtepose. Velkommen på juletrefest kl. 15-17.30.

 

Drømmekonsert i Nesodden kirke

Tradisjonen tro fremføres Draumkvedet i Nesodden kirke på trettende dag jul. Lørdagens konsert er årets første konsert i Kantorissimo, kammermusikkserien i Nesodden kirke.

Målet med Kantorissimo er å gi førsteklasses, kortreiste kulturopplevelser.

- Vi har kalt konserten “Draumeland – Draumkvedet og sanger ved solnedgang og soloppgang”, forteller kantor Ingeborg Christophersen, som håper mange kommer på konserten.

- Den fabelaktige mezzosopranen Mari Askvik er oppvokst i Sogn i et miljø fylt av folkemusikk og klassisk. Med seg har hun Jon Brodal på hardingfele, sier kantoren som selv trakterer sjøfløyte, blokkfløyter og orgel lørdag kl. 18.

I den mystiske middelalderballaden Draumkvedet møter vi Olav Åsteson som faller i søvn julaften og våkner på trettende dag, 6.januar. Han går rett til kirken og forteller menigheten om hvordan han i drømme har reist til himmelriket. I denne konserten er Draumkvedet satt sammen med noen av våre vakreste salmer og bånsuller. Det blir kaffe og kake i våpenhuset etter konserten.

Kammerkoret i Pinsekirken

Søndag blir det korsang, opplesning og mye musikk i Pinsekirken på Nesodden.

Nyttårskonserten 2018 starter klokken 18 i Pinsekirken på Fjellstrand.

- Det blir sang av Kammerkoret, opplesning av Petter Moen, saksofonist Erik Løkra spiller jazz og Anne-Linn Tijink spiller pianostykker på klaver, opplyser arrangørene.

I pausen blir det kaffe og cider.

Konserten er en veldedighetskonsert for Aksjon Søppelberget.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.