Gå til sidens hovedinnhold

Se hva som skjer i helgen!

Artikkelen er over 3 år gammel

Litt av hvert

Sommerutstilling Hellviktangen. Vernissage søndag kl 18 Anne Rolfsen . Til 12. aug.

Veteranbussutstilling på Tangenten, lørdag kl.10-15. Arr.: Johns Treider Veteranklubb Nesodden. Kaffe/vafler.

Keramikkutstilling, Granheivn 2, Drøbak. lør/søn 12-17. Keramiker Solveig Lie ønsker velkommen.

Bakgårdsfestivalen Søndag kl. 15.00 i Skogveien 30. «Med dirigentpinne gjennom Norges musikkhistorie» v/Terje Boye Hansen. Arr.: Drøbak Kunstnerforum

Galleri Vera, Ellevn 13, Drøbak. Akvareller/smykker. Søndag siste dag. Silvia Campana og Svein Olav Thunæs.

Festival, fotball og konserter

Drøbakfestivalen går av stabelen og flere steder vises fotball-VM på storskjerm. På Nesodden feires Griegs 175-årsdag, ØB7 spiller jazz og Sommerkonsertene i Drøbak byr på en «klassisk kjendis».

Grieg175 er navnet på fredagens feiring på Bjørnemyr, i Gamle Alvernvei 37, Bjørnemyr. Der blir det klassisk, folkemusikk & jazz. Einar Steen-Nøkleberg (piano) og Christopher Tun Andersen (fiolin) spiller verker av Grieg som er inspirert av norsk folkemusikk. Etter pausen improviserer Arild Andersen (bass) og Tord Gustavsen (piano) med folkemusikk som utgangspunkt.

Klassisk kjendis

Til Sommerkonsertene i Drøbak venter Pål Mørk pågang:

– Ja, denne gang kommer det en klassisk kjendis. Dette blir en kjempekonsert, sier kultursjef Pål Mørk til Amta, som forteller at Håkon Kornstad trekker fulle hus i hele Europa.

– På kort tid er han blitt klassisk musikkjendis på store scener. Vi er glad for å få ham til Drøbak i morgen, sier Mørk.

Etter tolv år som internasjonalt anerkjent saksofonist, performer og komponist, begynte Håkon Kornstad å ta sangtimer i New York i 2009. Ni år senere regnes han som en av Norges mest spennende sangere. Nå kombinerer han den blomstrende jazz-karrieren med frilansoppdrag som operasanger.

 

Inntrykkene ryktes å være voldsomme og varierte. Fra vakre, italienske arier til glitrende saksofonspill.

Med seg på piano har Kornstad Jie Zhang – en god venn av Sommerkonsertene.

Jie er født i Shandongprovinsen i Kina og begynte med piano da fem år gammel. I 2003 gikk hun ut av Shanghai musikkonservatorium som en av de absolutt beste elevene.

Kort tid etter flyttet hun til Norge hvor hun har studert med både Haavard Gimse og Leif Ove Andsnes. Begge professorer ved Norges musikkhøgskole, og for Andsnes vedkommende var Jie hans eneste elev. Hun avla sin høyere solistgrad i 2011, og har siden både turnert og vært ansatt ved musikkhøgskolen.

Det er med andre ord stor variasjon og mye å oppleve for den som kommer seg ut av godstolen denne helgen.

Sommerkonsertene i Drøbak kirke. Lørdag kl. 12.00. Inngang kr 100.

Tur til Håøya

Lørdag inviterer Frognmarkas Venner til spennende tur til nordre Håøya.

Turen starter fra Vindfangerbukta. Møt opp ved vaktbua der Sagabakken treffer Buktaveien kl. 10.30. Avreise med båt kl. 11.00.

- Fra Dragsund går vi til Kruttmølla, forteller Grete Weydahl. - Her møter vi Helge Hauge som forteller om nye og tidligere aktiviteter på øya. Vi går deretter til Håøya Naturverksted på Mellomøya. Her er det kafé og servering. Etter en rast, tar vi en runde på Mellomøya og kikker på bygninger og andre kulturminner. Turen fortsetter tilbake til Dragsund, og vi går opp til Nordspissen av Nordøya, som heter Rist. Vi tar en rast ved bålplassen her før vi returnerer til Dragsund der båtene ligger.

Avgang fra Dragsund tilbake til Drøbak ca. kl. 16.00.

Alle må ta med litt mat og drikke.

Sommerutstilling i galleriet

- Velkommen til en fargeglad og sommerlig utstilling i sommerbyen Drøbak, sier Elisabeth Frøberg i Oslofjorden Kunstsenter.

Sjølandskap, drøm, sol og kraft er hva du kan oppleve i den 7. sommerutstillingen i galleriet i Lindtruppbakken. Flere kunstnere deltar med bilder, skulptur og brukskunst, bl.a. Rino Larsen med databaserte trykk, Sverre Hernes med inspirasjon fra hav og lys. Hanne Tharaldsen viser fotobaserte malerier med inspirasjon fra yoga og mystikk. Gallerist Elisabeth Frøberg viser sine lyriske oljemalerier med tema « mot lyset». Åpning lørdag kl. 12.00.

 

Bli kjent på Skuterud gård

Søndag inviterer Skuterud gård og Banos minnefond inviterer til en åpen dag på Skuterud gård.

- Vi inviterer spesielt alle flyktningene som er bosatt i Nesodden og Frogn, men også lokalbefolkningen, sier Knut Houge som lover kulturelle innslag, morsomme aktiviteter og kos og hygge med dyra på gården.

For tredje år på rad håper familien Houge og familien til Bano, som mistet livet på Utøya, å bringe sammen nye og gamle nesoddinger og frogninger.

 

- Vi håper at arrangementet kan bidra til at de som har måtte reise fra vanskelige situasjoner i eget hjemland og nå bor i Norge kan få nye venner og kontakter lokalt, sier Houge.

Det blir dukketeater, syrisk dans, kos med lammene, muligheter for å spille bordtennis og mye mer. Mer detaljert program kommer snart.

- Ta med egen mat og drikke! Vi fyret opp grillene, så du kan ta med egen grillmat. Hjertelig velkommen til en fin dag, ønsker Knut Houge.

Skuterud gård, på grensen til Nesodden, søndag kl. 12-15.

Jazz på Hellviktangen

Søndag kl 16 blir det jazz med ØB7 på Hellviktangen kunstkafe. ØB7 (Øivind Bergersen septett) spiller jazz i grenselandet mellom bebop/cool, tette septettarrangementer av låter fra kjente jazzutøvere/komponister som Miles Davis, J.J. Johnson, Clifford Brown og Horace Silver. Samtlige i bandet har i andre gruppesammenhenger spilt flere ganger ved Kongsberg Jazzfestival, og ØB7 har spilt på ulike jazzklubber og konsertarenaer.

Les også

Haddy N'jies "genierklærte" lillesøster åpner utstilling i Drøbak: - Kanskje vår vakreste utstilling noensinne!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.