Gå til sidens hovedinnhold

"Alle" skal på julegateåpning i helgen - se hva som skjer!

Artikkelen er over 4 år gammel

Julemarked Alværn kirke

Fredag kl. 17–20 og lørdag 11-16.30: Nesodden Misjonsmenighet inviterer til julemarked & retro, antikk og bruktmarked, blomsterkunst, orientalsk kunst, juletrær og «Katta i sekken».

Ukeslutt på Guri Malla

Trubaturiske opplevelser ved Pål Røvig fredag kveld. Allsang med med tilhørende julegrøt står på programmet.

Magisk juleeventyr i Lindehagen

 

Lørdag og søndag kl. 12-17:00, Lindehagen, Loftuveien 30, Nesoddtangen. Håndlagde og vakre julevarer, vidunderlige smaksopplevelser, levende musikk, ponniridning, og ekte atmosfære. Vi lover å gjøre alt vi kan for å skape ekte julemagi for alle gjester. Parkering ved Jaer skole.

Førjulsdag på Follo museum

Søndag kl. 11-15: En tradisjonsrik dag med aktiviteter for små og store! Inngangspris: 60,- (fra 3 år), familie 200. Baking, toving, snekring, lysdypping, hesteskyss og eventyrstund på kjøkkenet. Drøbak musikkorp spiller.

Julematine på Hellviktangen

Søndag kl. 17. Klassisk konsert i to deler. Først KIT TRIO med julesanger ved Therése Thylin – mezzosopran, Isa Caroline Holmesland – fiolin/bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen – cello. Så eventyrfortellere på klaver, bratsj og klarinett ved Pierre Xhonneux, Bénédicte Royer og Sanae Yoshida.

Julegrantenning på Digerud grendestue

Søndag kl. 18-19:30. Gløgg og julegrøt utendørs. Besøk av «Snekker Andersen og julenissen». Godteposer til ungene. Påmelding til Morten W. Ernø, tlf. 97117179.

Medlemsutstilling i Varmbadet

Åpning lørdag: 32 medlemmer av Drøbak Kunstforening stiller ut over 90 arbeider. Ulike uttrykk og teknikker, maleri, keramikk, trykk og skulptur – i alle prisklasser. Fra 2.–17. desember. Åpent lørdager og søndager kl. 12-16.

Adventstid i Nesoddparken

Søndag fra kl. 12: Kunstnernes juleutstilling 2017, Butikk på gang og Miljøhagens søndagskafé. Velkommen!

Drøbak kunstnerforums juleutstilling

Åpner i kunsterforumets galleri i Niels Carlsensgate 2 på lørdag kl. 14.00. Faste utstillere bidrar med vakre arbeider. Gjesteutstiller er keramiker Lene Tori Obel Bugge.

Ny utstilling i Vanntårnet på Nesodden

TURNÉ – smykker, foto, tekstil og keramikk. Åpning Lørdag kl. 12. Varer til 16. desember. Utstillingsgruppen TURNÉ- består av Brita Been, Dorthe Herup, Barbro Hernes og Fie Von Krogh.

Julegateåpning i Drøbak

Juletrelys og barneøyne vil forhåpentlig glitre om kapp 1. advent. På Drøbak torg ventes storinnrykk av nisser, små og store. Det blir korsang, gløgg og utdeling av kulturstipend.

Tradisjonen tro åpner den første adventshelgen med julemesse i Gamle Drøbak skoles gymsal ved torget. Drøbak-Frogn Skolekorps holder åpent lørdag fra kl. 11 og søndag fra kl. 12. Korpset selger sveler, julekaker, har tombola og kakelotteri. Det blir også salgsboder.

Under julegrantenningen vil korpset spille.

Klokken 15.30 framføres teaterstykket «Den vesle grenda som glemte at det var jul» i Frogn bibliotek, og tradisjonen tro blir det underholdning fra scenen på torget fra kl. 16.30.

Da deles også årets kulturstipend ut til en talentfull vinner og artist Paulin Voss framfører den nye «drøbakjulesangen» Et Lite Sted sammen med Skala damekor. Klokken 17.00 tennes den store julegrana.

Julenissen med godteposer er en selvskreven gjest. Her er det bare å stille seg i kø.

Adventskos på To gård

Hjemmebakst fra vedfyrt bakerovn og gammeldags førjul venter på deg inne på To søndag.

 

I mer enn ti år har Nesodden historielag invitert til førjulshygge første advent i «bygdemuseet» Fundingrudhuset.

– Vi skal bake i den gamle bakerovnen og alle skal få smaksprøver fra det nybakte brødet – med smør og gjetost på, lover Harald Lorentzen.

Juletreet og huset er pyntet og som de pleier har de laget utstilling i annen etasje. I kjøkkenet på Fundingrudhuset skal historielaget, tradisjonen tro, ha juleverksted hvor barn får lære å lage papirlenker og flettehjerter. Det blir gløgg, varm saft, pepperkaker til alle, og utlodding med lokalhistorisk litteratur og fruktkurv. I år dessuten en liten konsert med lokal musikk. Søndag fra klokka tolv i Fundingrudhuset på To gård.

Bli med til Krystalldammen

Oldefedrene drev med isproduksjon på Nesodden i gamle dager. Mange tiår senere forteller nå denne søskenbarn- flokken og Nesodden Teaterfabrikk historien om «Krystallfolket».

Denne helgen er det endelig klart for Nesoddens Teaterfabrikks stolte juletradisjon, musikalen «Krystallfolket»- nå i enda en ny versjon av historien. Forestillingen tar utgangspunkt i isproduksjonen som foregikk på Nesodden i gamle dager og spilles på Steinerskolen lørdag kl. 18, søndag kl. 13 og 17, samt mandag kl. 18.

 

Om lag 80 små og store teaterfabrikanter er i sving i Skokelfallsalen i helgen i forbindelse med «Krystallfolket». Blant dem som er i aksjon finner vi seks søskenbarn; Julie (14), Charlotte (11), Thomas (11), Elisabeth (7), Madeleine (6) og Celine (6).

Ikke nok med at hele søskenbarn-flokken er med i «Krystallfolket», de har også aner tilbake til isskjæringen. To av deres oldefedre, Olav Hokholt og Robart Løes, var delaktig i isskjæring, blant annet på Blylagdammen og på Røertjernet fra 1920/30 – 1950- tallet, før kjøleskapene etter hvert tok over.

Søskenbarna synes derfor det er ekstra stas å sette opp historien om «Krystallfolket».

I forestillingen «Krystallfolket» møter vi familien Parr-Larsen. Under juleforberedelsene finner barna i huset en gammel bok; tippoldefar Søren Parrs gamle memoarer. Søren kunne slått seg opp som en rik mann med all eksporten av is til utlandet, men hva var det som gjorde at han plutselig stoppet?

Barna får høre historien om krystallfolket og om hva som gjorde at Søren sluttet å hakke opp isen i Krystalldammen.

– Bli med til Krystalldammen og vår magiske verden, lyder oppfordringen fra Margrete Bratberg-Grøstad og hele gjengen i Nesodden Teaterfabrikk.

 

Russiske musikere i Drøbak kirke

- En nydelig, lun og stemningsfull konsert, lover pianist og konsertarrangør Elena Shalneva Sirnes, som har med seg to store musikere fra Russland til Drøbak kirke.

Lørdag formiddag kl. 12 byr de på musikk av blant andre J.S. Bach, G. Puccini, G. Rossini og J. Strauss. Allerede som åtteåring sang Maria Lyudko opera med solister og et kammerorkester i Mikhalovskiy-teateret i St. Petersburg. Hun har sin utdannelse fra St. Peterburg Rimsky-Korsakov statlige konservatorium og har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser. Ludko holder mellom 70 og 100 konserter årlig. I sitt første besøk i Norge tilbyr sopranen et fargerikt program sammen med konsertpianisten Elena Shalneva Sirnes, som er utdannet som klassisk konsertpianist og leder for Drøbak pianoakademi. Den kjente russiske skuespilleren Georges Devdariani skal berike konserten med klarinett og være moderator.

Julemarked på Fjellstrand

Fjellstrands første julemarked foregår lørdag, dagen før den tradisjonelle julegrantenninga.

Julemarkedet vil holde til fra klokka tolv foran bygdas nye superpopulære møteplass, Annas hybel. Her skal all verdens ting tilbys fra boder og telt. Søndagen er det klart for en ny julegrantenning foran skole.

– Arrangementet holder til i skolegården fra klokka fire til seks, forteller Per Johnsen.

Han er fra Pinsekirken som utgjør en arrangørtrio sammen med FAU og Fjellstrand vel.

Se skal pynte skolegården med lys og bålpanner, bord og benker og halmballer.

– Målet er at folk skal ha en hyggelig ettermiddag sammen. Det blir salg av kaffe, vafler, pølser, brus, gløgg, sier Johnsen.

Han rapporterer at fjorårets samling var en suksess med de samme rammene.

– Vi regner derfor med stor oppslutning og tror dette er viktig for å utvikle fellesskapet. Dette er en av årets store fellesskapsdager på Fjellstrand. Folk i alle aldre er velkomne.

Johnsen og de andre gleder seg ellers over at Fjellstrand og Myklerud skolekorps i år har ønsket å delta.

– Korpsmusikk blir nytt av året, det gleder vi oss til. Ellers blir det naturligvis gang rundt treet, julesanger – og nissene kommer med poser til barna.

LES OGSÅ:

Les også

Friske julekort og en svær pepperkakelandsby fyller hele etasjen

 

Les også

Vi velger og vraker i julekonserter (og arrangører frykter at noen av dem daler ned i skjul)

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.