Se Amta.no sin egen kalender HER

29. september - 1. oktober:

Høstkonsertene lørdag kl. 12.00 i Drøbak kirke. Gratis inngang. Se omtale. Arr.: Frogn kommune

Kulturist-utstilling skulptur Frode Lillesund. Lørdag og søndag Galleri Vanntårnet - Nesodden kunstforening. Fra kl. 12.00. Varer til 7. oktober.

Utstillingen Creation, Varmbadet. Siri Stranger.

LES OGSÅ:

Sylvelin Omdal er Månedens Kunstner i Nesoddhuset Galleri. Siste dag lørdag kl. 12-17.

Reinhardt Django-kveld på Ost og Vinstua

Fredag 29. september sørger Touché Monet for musikk som svinger i Det gamle bageri Ost & Vinstue i Drøbak.

Det er 64 år siden mestergitaristen Django Reinhardt døde, men musikken hans er like aktuell i dag. Gitarhelten og stringswingens far blir feiret hvert år over hele verden med festivaler og konsertserier.

På Det Gamle Bageri, Ost og Vinstue i Drøbak arrangeres det Django Reinhardt-kveld fredag 29. september kl 20.

Bandet som holder konserten er den tidligere gruppen Touché, som nylig har oppgradert navnet sitt til «Touché Monet».

- Dette for å gjøre kvartetten lettere tilgjengelig på elektroniske plattformer og for å markedsføre den musikalske utviklingen som har foregått i bandet den siste tiden, sier Fredrik Solberg i Touché Monet.

Touché Monet er en av de ledende gruppene for stringswing og sigøyner-jazz i landet. Fredrik Solberg forteller at de har spilt over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, og blant dem er flere utgaver av Djangofestivalen i Oslo og Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.

Django Reinhardt hadde med fiolinist Stéphane Grappelli - Touché Monet har med den amerikanske fiolinisten Meade Richter. Meade har røtter i sjangeren bluegrass og har vunnet store konkurranser og utmerkelser i sistnevnte sjanger. I 2012 fikk han tittlen Master Fiddler fra staten North Carolina.

Til kveldens konsert i Drøbak har Touché Monet med sin utgivelse fra tidligere i år; «Grieg Swing» - Edvard Grieg i stringswing.

Her er det utelukkende komposisjoner av Grieg på denne utgivelsen, blant annet Solveis Sang, Våren og Mor Åses Død.

- Vilt og vakkert på Hellviktangen fredag kveld

Etter et års pause er gruppa Mizou sterkt tilbake med ny besetning. - Vi lover at dette blir hett og vilt og vakkert.

 

- Det er kjempeinspirerende å spille sammen. Vi har også fått med oss en spennende og inspirerende trommeslager som gir en litt annen sound enn den forrige, røper Karin D. Dammen.

Mizou er en dynamisk gruppe av musikere med Maria Degerfors og Karin Destainville Dammen som fast kjerne. Denne gangen har de fått med seg trommeslager Andreas Barth, samt Trond Romstad fra Nesodden på trekkspill, og det blir ikke siste gangen disse spiller sammen.

Mizou spiller folkemusikk med sterke følelser fra både sør og øst Europa. Det suser i sigøynermusikk, balkan, kletzmer, sefardisk musikk og kanskje også en tango? Alt spennende de kan plukke med seg på veien blir presentert med saft og fylde. Kjente sanger som se min ild i mørke brenne og Sorte øyne er eksempler. Mizou har også slått an med egenkomponerte franske chanson som setter følelsene i sving med både humor, lidenskap og skjønnhet.

Gruppen er kjent for sitt spenn mellom det vare og rørende og en eksplosiv lidenskap av krutt. De har også et spennende samspill på scenen. De har spilt både for den kulturelle skolesekken, grønn festival, på sykehjem og på scener som Hellviktangen på Nesodden, Cafeteateret og cafe magenta i Fredrikstad.

Bli med på en uforglemmelig aften! Restauranten er åpen fra kl 18:00 konserten starter kl. 20:00

LØRDAG:

Høstkonsert med stortalent

Høstkonsertene inntar Drøbak kirke lørdag formiddag. Da kommer den prisbelønte cellisten Birgitta Elisa Oftestad. Med seg har hun pianisten Natallia Papova.

Gratiskonsertene i Drøbak er en god arena for talentfulle klassiske musikere. De fleste utøverne som inviteres til Drøbaks høstkonserter er tenåringer.

Stortalentet Birgitta Elisa er fra Oslo, og bare 15 år gammel. Sin unge alder til tross har hun rukket å være solist for en rekke orkestre både i inn- og utland. Mange orkestre ser nettopp til Norge når de ønsker et ungt, friskt pust som solist.

5-6 timers øving daglig er vanlig for disse ungdommene, også for Birgitta Elisa som tok sine første cellostrøk fem år gammel.Siden 2012 har hun vært en del av talentsatsningen ved Barrat Due.

Hun har vunnet flere prestisjetunge priser.

SØNDAG:

Nachspiel

Søndag kveld kl. 18 blir det Kulturisten-nachspiel i Tangenten.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Vibeke Lunel (maler) og Filip Sande (komponist). I 2014 mottok de Nesodden kommunes kulturpris p og dette resulterte i installasjonen BUBBLETALK. Tematikken i BUBBLETALK er en fabulering over vannets fysiske egenskaper, som vises via fem lyssatte malerier i en blackbox. Musikken er et stykke for solofløyte komponert av Filip Sande. Stykket ble urframført i Nesoddparken på Kulturisten i 2016 av fløytist Carina Yvonne Amundsen. I mai ble BUBBLETALK vist på kunstfestival i Glasgow.