New Orleans-rytmer og annet som rører seg i helgen

Stemning: - Vi håper på masse folk i kirken søndag formiddag, sier sokneprest Dag-Kjetil Hartberg og leder for Cabinorkesteret, Eivind Smith. Foto: Mariann L. Dahle

Stemning: - Vi håper på masse folk i kirken søndag formiddag, sier sokneprest Dag-Kjetil Hartberg og leder for Cabinorkesteret, Eivind Smith. Foto: Mariann L. Dahle

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Litt av hvert i helgen 2.-4. februar 2017:

Barnas Vinterjazz: Duoen Meg og Kammeraten Min, søndag kl.14.15-15.00. Tangenten, Nesodden. Morsomme og absurde historier. Martin Hagfors og ErikJohannessen.

Mini-bondemarked på Hellviktangen kulturhuset søndag kl.12.00-15.00 Hver første søndag i måneden. Mange lokale produsenter. Kl. 14 Høytlesning for barn 4-18 år ved teaterpedagog Tuva Hennum.

Nesodden Kunstforening fotoutstillingen «Bilder fra Syria» med bilder tatt av Peter Lukas. Siste dag søndag.

Starter søndagen med jazzrytmer i Drøbak kirke

Søndag formiddag skal dixieland-jazz krydre gudstjenesten i Drøbak kirke. - Her blir det mye glede og herlig musikk, lover Eivind Smith i Cabinorkesteret.

7-8 mann fra Cabinorkesteret stiller i Drøbak kirke kl 11 søndag formiddag. Den litt uvanlige gudstjenesten ledes av sokneprest Dag-Kjetil Hartberg, som selv stiller med klarinett.

Sammen med kantor Hans Martin Molvik på piano, stiller cabinorkesteret, som har sin vugge i Drøbak båtforening, mannsterke; Reidar Myhre på saksofon, Gustav Kramer på klarinett, Pål Mørk på tuba, Arne Kolandsrud på trompet, Jan-Erik Pavels Smith på trommer, Ulf Gudmundsen trombone, Arne Røvig på banjo og Eivind Smith på vaskebrett og sang.

Foto:

Eivind Smith stiller med mikrofon i hånden og vaskebrett på magen.

Cabinorkesteret har spilt i kirken flere ganger, men da som oftest i begravelser der litt mer livlig musikk har vært et ønske fra den som har gått bort.

- Slik gjør man det i New Orleans, og flere fine tradisjoner kan vi jo sprite opp gudstjenestene med her, sier Eivind Smith, som sammen med Dag-Kjetil Hartberg og kantor Molvik klekket ut ideen om mer svingende musikk på gudstjenesten.

- Vi har ikke prøvd så mange varianter hos oss, men andre har med hell holdt jazz- og bluesgudstjenester. De vanlige momentene i gudstjenesten skal være som de pleier, men med en litt annerledes stemning. Det blir en utradisjonell tradisjonell gudstjenesten med anledning til å synge med når orkesteret spiller, lover Dag-Kjetil Hartberg.

- Blir det stappfullt i kirken denne søndagen, får vi ta en runde til, smiler Smith optimistisk. Han håper mange tar turen til kirken den første søndagen i februar.

- Det skjer ikke så forferdelig mye i Drøbak for tiden, dette er en flott måte å starte søndagen på. Så kan man gå seg en tur etterpå, tipser han.

Vinterjazz på Nesodden

Lørdagens Vinterjazz på Nesodden byr på Erlend Apneseth Trio i Galleri Vanntårnet.

Trioens første album «Det Andre Rommet» fikk strålende mottagelse med en Folkelarmpris i åpen klasse og en Spellemann-nominasjon. BBC Music Magazine ga platen full pott og skrev «variasjonen i stemninger, stiler, og settinger - en fortryllende lytteopplevelse.» Nå vender trioen tilbake med et helstøpt, poetisk og overrumplende album. Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, FFUK, Nesodden kommune og Norsk Jazzforum. Arrangør er Nesodden jazzklubb.

Trio: Erlend Apneseth, Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde. Foto: Julia M. Naglestad

Trio: Erlend Apneseth, Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde. Foto: Julia M. Naglestad

Markerer Verdens kreftdag

Søndag markeres Verdens kreftdag på Tangenten. Motto for dagen er «Mer enn bare syk» . Et innholdsrikt program venter.

Arrangementet varer fra kl. 13-15.30 og åpner med at Anne Margrethe Frøyland leser et utdrag fra sin egen bok «Når alt kommer til alt» før kultursjef Ellen Knutsen ønsker velkommen.

Kreftdag: Anne Margrethe Frøyland har selv en kreftdiagnose. Hun leser utdrag fra sin egen bok på søndagens arrangement. Foto: Mariann L. Dahle

Kreftdag: Anne Margrethe Frøyland har selv en kreftdiagnose. Hun leser utdrag fra sin egen bok på søndagens arrangement. Foto: Mariann L. Dahle

Billedkunstner og tidligere kreftrammet Anne Steinert forteller om tilblivelsen av bildene sine og det blir minikonserter både med Lars Beckstrøm og med Ann-Turi Ford og Annika Skåra i duoen ATA .

- Det blir også visning av Kirsten Randers-Pehrsons kortfilm «Hvis blomster var av stein», forteller Anne Margrethe Frøyland, som presiserer at arrangementet er åpent for alle interesserte.

I Ungdomsarenaen selges det kaffe og kaker og helse- og omsorgssjef Anita Nilsen, samt Nesoddens kreftkoordinatorer, deler informasjon.

Avslutningsvis blir det panelsamtale mellom mennesker med krefterfaring. Deltakere er Pål-Erik Plaum, Anne Steinert og Anne Margrethe Frøyland. Samtalen ledes av Lars Aasen.

- Dialogkafe. Mulighet for spørsmål knyttet til panelet og kommunenes medarbeidere.

Fri entre – støttet av Kreftforeningen

Ny utstilling i Nesoddhuset

Lørdag 3. februar åpner utstillingen Mangfold på Nesoddhuset Galleri & Verkstedutsalg på Fagerstrand.

I utstillingen Mangfold ønsker NesoddHuset å vise mangfoldet som finnes av kunst, kunsthåndverk, husflid og gaver.

Arbeidene er i en rekke materialer og teknikker.

- Våre produkter er alle håndlagde og unike, og hovedsakelig fra lokale kunstnere, sier arrangørene.

Åpning er lørdag kl. 12.00. Utstillingen varer til 28. februar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags