Gå til sidens hovedinnhold

New Orleans-rytmer og annet som rører seg i helgen

Artikkelen er over 3 år gammel

Litt av hvert i helgen 2.-4. februar 2017:

Barnas Vinterjazz: Duoen Meg og Kammeraten Min, søndag kl.14.15-15.00. Tangenten, Nesodden. Morsomme og absurde historier. Martin Hagfors og ErikJohannessen.

Mini-bondemarked på Hellviktangen kulturhuset søndag kl.12.00-15.00 Hver første søndag i måneden. Mange lokale produsenter. Kl. 14 Høytlesning for barn 4-18 år ved teaterpedagog Tuva Hennum.

Nesodden Kunstforening fotoutstillingen «Bilder fra Syria» med bilder tatt av Peter Lukas. Siste dag søndag.

Starter søndagen med jazzrytmer i Drøbak kirke

Søndag formiddag skal dixieland-jazz krydre gudstjenesten i Drøbak kirke. - Her blir det mye glede og herlig musikk, lover Eivind Smith i Cabinorkesteret.

7-8 mann fra Cabinorkesteret stiller i Drøbak kirke kl 11 søndag formiddag. Den litt uvanlige gudstjenesten ledes av sokneprest Dag-Kjetil Hartberg, som selv stiller med klarinett.

Sammen med kantor Hans Martin Molvik på piano, stiller cabinorkesteret, som har sin vugge i Drøbak båtforening, mannsterke; Reidar Myhre på saksofon, Gustav Kramer på klarinett, Pål Mørk på tuba, Arne Kolandsrud på trompet, Jan-Erik Pavels Smith på trommer, Ulf Gudmundsen trombone, Arne Røvig på banjo og Eivind Smith på vaskebrett og sang.

 

Eivind Smith stiller med mikrofon i hånden og vaskebrett på magen.

Cabinorkesteret har spilt i kirken flere ganger, men da som oftest i begravelser der litt mer livlig musikk har vært et ønske fra den som har gått bort.

- Slik gjør man det i New Orleans, og flere fine tradisjoner kan vi jo sprite opp gudstjenestene med her, sier Eivind Smith, som sammen med Dag-Kjetil Hartberg og kantor Molvik klekket ut ideen om mer svingende musikk på gudstjenesten.

- Vi har ikke prøvd så mange varianter hos oss, men andre har med hell holdt jazz- og bluesgudstjenester. De vanlige momentene i gudstjenesten skal være som de pleier, men med en litt annerledes stemning. Det blir en utradisjonell tradisjonell gudstjenesten med anledning til å synge med når orkesteret spiller, lover Dag-Kjetil Hartberg.

- Blir det stappfullt i kirken denne søndagen, får vi ta en runde til, smiler Smith optimistisk. Han håper mange tar turen til kirken den første søndagen i februar.

- Det skjer ikke så forferdelig mye i Drøbak for tiden, dette er en flott måte å starte søndagen på. Så kan man gå seg en tur etterpå, tipser han.

Vinterjazz på Nesodden

Lørdagens Vinterjazz på Nesodden byr på Erlend Apneseth Trio i Galleri Vanntårnet.

Trioens første album «Det Andre Rommet» fikk strålende mottagelse med en Folkelarmpris i åpen klasse og en Spellemann-nominasjon. BBC Music Magazine ga platen full pott og skrev «variasjonen i stemninger, stiler, og settinger - en fortryllende lytteopplevelse.» Nå vender trioen tilbake med et helstøpt, poetisk og overrumplende album. Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, FFUK, Nesodden kommune og Norsk Jazzforum. Arrangør er Nesodden jazzklubb.

Markerer Verdens kreftdag

Søndag markeres Verdens kreftdag på Tangenten. Motto for dagen er «Mer enn bare syk» . Et innholdsrikt program venter.

Arrangementet varer fra kl. 13-15.30 og åpner med at Anne Margrethe Frøyland leser et utdrag fra sin egen bok «Når alt kommer til alt» før kultursjef Ellen Knutsen ønsker velkommen.

 

Billedkunstner og tidligere kreftrammet Anne Steinert forteller om tilblivelsen av bildene sine og det blir minikonserter både med Lars Beckstrøm og med Ann-Turi Ford og Annika Skåra i duoen ATA .

- Det blir også visning av Kirsten Randers-Pehrsons kortfilm «Hvis blomster var av stein», forteller Anne Margrethe Frøyland, som presiserer at arrangementet er åpent for alle interesserte.

I Ungdomsarenaen selges det kaffe og kaker og helse- og omsorgssjef Anita Nilsen, samt Nesoddens kreftkoordinatorer, deler informasjon.

Avslutningsvis blir det panelsamtale mellom mennesker med krefterfaring. Deltakere er Pål-Erik Plaum, Anne Steinert og Anne Margrethe Frøyland. Samtalen ledes av Lars Aasen.

- Dialogkafe. Mulighet for spørsmål knyttet til panelet og kommunenes medarbeidere.

Fri entre – støttet av Kreftforeningen

Ny utstilling i Nesoddhuset

Lørdag 3. februar åpner utstillingen Mangfold på Nesoddhuset Galleri & Verkstedutsalg på Fagerstrand.

I utstillingen Mangfold ønsker NesoddHuset å vise mangfoldet som finnes av kunst, kunsthåndverk, husflid og gaver.

Arbeidene er i en rekke materialer og teknikker.

- Våre produkter er alle håndlagde og unike, og hovedsakelig fra lokale kunstnere, sier arrangørene.

Åpning er lørdag kl. 12.00. Utstillingen varer til 28. februar.

Kommentarer til denne saken