I Lillebjørns fotspor

Andreas Haddeland vil gjerne lære bort sine gitarkunnskaper til flest mulig. Derfor har han skrevet gitarlærebok med praktiske instruksjoner på dvd.Foto: Trond Folckersahm

Andreas Haddeland vil gjerne lære bort sine gitarkunnskaper til flest mulig. Derfor har han skrevet gitarlærebok med praktiske instruksjoner på dvd.Foto: Trond Folckersahm

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Andreas Haddeland fra Nesodden har begått gitarbok. Det vil nok glede mange nybegynnere med rockeambisjoner.

DEL

Hvem har ikke tatt sine første gitarakkorder akkompagnert av Lillebjørn Nilsens gitarbok?

Nå har det kommet et nytt alternativ i handelen. Andreas Haddelands "Rytmisk gitarbok for nybegynnere".

– Dette er et supplement til den litteraturen som finnes på markedet i dag, forteller Haddeland, som har ti år bak seg som gitarlærer ved Kulturskolen på Nesodden.

Egen erfaring

Arbeidet med boken har vært en lang prosess. Men Haddeland har et rikt gitarliv å høste av. Han har vært innom de fleste musikksjangrer, og har deltatt på mange plateinnspillinger og i konserter ved siden av lærerjobben.

– Hele boken bygger på egne erfaringer. I årene som gitarlærer har jeg hele tiden samlet materiale. Til slutt var det så komplett at jeg kunne lage en helhet av det, forteller han.

Rockebasert

Boken, er i tillegg til å være en generell gitarlærebok, rettet seg inn mot dem som har ambisjoner om å spille elgitar i rockeband.

– Det handler litt mer om trommer og fuzz enn det som er vanlig. Jeg har også satset på et musikkvalg som strekker seg litt lengre enn "Tom Dooley" og "Gubben og gamla". Klassiske rockelåter som fortsatt står godt i folks bevissthet.

Det er også lagt opp til bruk av capo. Da lar det seg gjøre å spille låtene sammen med originalen uten at det låter feil. Et alternativ til Guitar Hero, mener Haddeland.

Med dvd

Boken er utgitt på Musikk-Husets forlag, og legges ut til salg i disse dager.

– Den blir å finne hos bokhandlere, musikkforretninger og der de selger instrumenter.

Og ikke minst – det følger med en dvd i boken som viser trinn for trinn hvordan man skal gå fram, forteller gitaristen og forfatteren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags