Johan (12) og Celestina (12) ble musikere

Johan Braaten (12) og Celestina Andreassen (12) under innspillingen av sangen «Tidenes drøm» i studioet til Nesodden musikkverksted.

Johan Braaten (12) og Celestina Andreassen (12) under innspillingen av sangen «Tidenes drøm» i studioet til Nesodden musikkverksted. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Komponerte, spilte og sang selv.

DEL

De to unge nesoddingene Johan Braaten (12) og Celestina Andreassen (12) er til daglig elever i sjuende klasse på Berger skole.

Forrige skoleuke tilbrakte de og 18 klassekamerater tre timer hver dag med å komponere og spille inn sin egen musikk. Det falt i smak.

Liker å synge

– Jeg liker å synge, så det var veldig morsomt å se hvordan det er, sier Celestina.

– Også slipper vi mange vanlige skoletimer, legger Johan smilende til.

– Hva var mest gøy?

– Å synge på låtene, svarer Celestina.

– Jeg synes det var gøy å prøve instrumentene. Jeg fikk prøve keyboard, forteller Johan.

Kulturskolehjelp

Komponering og innspilling av egen musikk er et tilbud sjuendeklassingene på Nesodden har hatt i flere år nå.

Støtte til denne alternative skoleuken kommer gjennom den Kulturelle skolesekken, og praktisk hjelp til gjennomføringen er det kulturskolen på Nesodden som står for.

– Elevene har jobbet hele uken, og skrevet tre sanger. De har jobbet fram ideene selv, og lært om vers, refreng og innstikk, sier Per Øystein Sørensen ved kulturskolen.

Spiller selv

Sammen med makker Andreas Haddeland har han hjulpet elevene på vei mot de tre egenkomponerte sangene. Men målet er at barna skal gjøre så mye som mulig selv.

– Noen har bidratt med melodier, mens noen har spilt piano, gitar eller trommer. De som kan spille et instrument, bruker vi, mens de som har lyst til å spille får prøve, forklarer Haddeland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags