Det nærmer seg byggefrist for pepperkakehusene: Amta lover premier!

Håper du blir med: Kulturkonsulent Elisabeth S. Fladmoe, Amta-redaktør Mattias Mellquist og kultursjef Pål Mørk.

Håper du blir med: Kulturkonsulent Elisabeth S. Fladmoe, Amta-redaktør Mattias Mellquist og kultursjef Pål Mørk.

Artikkelen er over 1 år gammel

Fristen for å snekre og pynte små brune hus til det som skal bli Drøbaks koselige pepperkakeby nærmer seg med stormskritt. Men du kan fortsatt rekke det!

DEL

Lørdag 24. november må hus, tårn, butikker, slott eller hva det måtte være, leveres i Frogn bibliotek. Selve utstillingen blir i Avistegnernes Hus, hvor åpning blir lørdag 1. desember - dagen før julegranen tennes på Drøbak torg.

I fjor deltok tre skoler, med Heer og Dal som de store drivkreftene. I år stiller Dyrløkkeåsen skole som storleverandør, men også Sogsti skole bidrar.

Varm oppfordring

- I år appellerer vi ekstra sterkt til privatpersoner og håper barn, besteforeldre og alle andre kaster seg på.  Er du kunstner, arkitekt - kom igjen - eller du bare synes dette er gøy. Vi blir glad for alt som kommer inn, understreker kulturkonsulent Elisabeth S. Fladmoe og kultursjef Pål Mørk som ønsker å fylle det meste av første etasje i avistegnerhuset. Mellom de små husene vil det slynge seg et tøffende tog på smale skinner. 

Tre hus eller bidrag får premie. Hvem som vinner bestemmes av en barnejury.

- Det blir ikke nødvendigvis de fineste i tradisjonell forstand. Det kan like gjerne bli det rareste, morsomste eller mest originale, sier Fladmoe. Men premier er ikke det viktigste. Alle pepperkake-bygningene vil beundres av besøkende fra fjern og nær. Ekstra koselig er det å stikke innom utstillingen hvis man har bidratt selv.

Slott eller utedoer: Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage.

Slott eller utedoer: Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage.

Premier fra Amta

Amta-redaktør Mattias Mellquist støtter gjerne opp om pepperkakebyen han synes passer svært godt i Drøbak. Han håper mange tar utfordringen og har lovet å stille med premier til heldige vinnere.

- Vi synes det er viktig at Amta er med på både små og store ting som skjer i kommunene vi dekker. Denne konkurransen er veldig populær, mange er med og vi vet at svært mange tar turen innom Avistegnernes hus for å se på utstillingen i ukene fram mot jul. For oss var det en enkel avgjørelse da vi fikk forespørselen om vi ville bli med i et samarbeid, sier Mellquist.

Så får vi se om noen velger å lage et pepperkakehus av Amta-bygget i Lindtruppbakken.

- Det er jo en god del flotte bygninger i Drøbak sentrum, så jeg venter i spenning og gleder meg til å se alle bidragene, sier Amta-redaktøren.

Se bildene fra pepperkakebyen i Drøbak i 2016:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags