Mottar blokkfløytisten Ingeborg Christophersen fra Nesodden millionstipendet vil hun fortsette å formidle klassisk musikk til mennesker som ellers ikke får oppleve det.

I dag offentliggjøres listen over de nominerte til Statoils Klassiske musikktalent 2013, og Ingeborg Christophersen fra Oksval konkurrerer sammen med tre andre klassiske musikktalenter om anerkjennelsen og stipendet på en million kroner.

– Det er helt klart en stor ære å være nominert, spesielt fordi jeg spiller et litt sært instrument, smiler blokkfløytisten fra Nesodden.

Noe meningsfylt
Stipendet i klassisk musikk er på en million kroner og deles ut i slutten av november. De tre andre nominerte er cellist Frida Fredrikke Waaler Wærvågen (25), 18-år gamle Eivind Holtsmark som spiller brastj og fiolinist Guro Kleven Hagen (18).

Skulle 28-åringen fra Nesodden gå hele veien og motta stipendet er hun klar på hva hun vil bruke en del av pengene på:

– Det er et litt kontroversielt stipend, men jeg tenker at hvis jeg mottar det så skal jeg gjøre noe meningsfylt med disse pengene. Jeg ønsker blant annet å reise mer ut i den tredje verden og gi mennesker der konsertopplevelser, forteller Ingeborg til Amta.

Noe av det Ingeborg brenner for er nemlig å formidle klassisk musikk til mennesker som ellers ikke får mulighet til å oppleve det.

– De siste par årene har jeg realisert dette i samarbeid med Rikskonsertene, med skolekonserter i Norge og kulturutvekslingsprosjekter med Bangladesh, et av verdens fattigste land, forteller hun.

Til Paraguay
Ingeborg Christophersen er også kantor i Nesodden og Gjøfjell kirke. Hun har tidligere mottatt mange priser og utmerkelser. Blant annet Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris «Årets Musiker» og har vunnet førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap flere ganger.

Om nesoddingen drar i land Statoils millionsttipend blir klart 25. november under Statoils årlige høstkonsert i Oslo.

Ingeborg selv får ikke vært tilstede under høstkonserten i Oslo. Da er hun nemlig i Paraguay sammen med Trondheim Barokk. Her skal hun gjøre det hun liker aller best; nemlig å formidle vakker klassisk musikk til de som ellers ikke får muligheten til å oppleve det.