Sammen med broren David Coucheron inviterer hun til aller første utgave av Kon-Tiki Classical Music Fest, som finner sted på Norsk Maritimt Museum tvers over fjorden fra Nesoddtangen.

Fra 8. til 12. august inntar musikere fra USA, Tyrkia og Norge, salen kalt «Lindgard»-dekket.

– Vi begynner i det små. I år blir det fire dager og fem artister. Med oss har David og jeg tre innmari dyktige musikere, Marte Krogh på fiolin, som vil gjøre et aldri så lite comeback under festivalen, samt Efe Baltacigil på cello og Jennifer Stumm på bratsj, forteller Julie.

Verdens musikalske perler
Musikken publikum får høre spenner fra barokken via klassisismen og til romantikken. På programmet står toner av Schumann, Händel, Ravel, Brahms, Beethoven, Dvorak og Grieg, og artistene serverer dem i form av kvintetter, kvartetter, duoer og soloopptredener.

– Vi spiller flere og færre sammen og også hver for oss under konsertene. Selv spiller jeg piano, så jeg er med på så å si alle stykkene. Under Kon-Tiki Classical Music Fest får du høre musikalske perler, og noe av det beste vi vet av kammermusikk i verden. Musikk som er veldig publikumsvennlig, lover Coucheron.

I de vakreste omgivelser
– Salen på Sjøfartsmuseet er som baugen på en båt, med glassvegger og fantastisk utsikt mot fjorden rett utenfor og mot Oslo. Akustikken er også veldig god, forteller pianisten.

Søskenduoen fra Nesodden håper årets festival kan utvides med både antall musikere og dager allerede neste sommer.

– Det er det vi ønsker å få til, en festival som arrangeres hver sommer, med vakker musikk ved fjorden, understreker hun. Hver festivaldag har eget program og byr på noe nytt, og billetter kan kjøpes over internett eller ved inngangen.

– Vi har plass til 150 i salen under hver konsert, og setene til åpningskonserten er nesten fylt opp allerede, forteller Coucheron og ønsker alle velkommen til maritim musikkfest.