Kultursjefen er svært fornøyd med årets program for de populære Sommerkonsertene i Drøbak kirke.

Opplevelser med noe ekstra

Og som Pål Mørk har vist ved flere anledninger - han elsker å ta i bruk nye og litt annerledes konsertarenaer. I år står derfor et par kveldskonserter i uvante omgivelser på konsertprogrammet. Torsdag 7. juni inntar ingen ringere enn Oslo Strykekvartett en stor takterrasse over gamle "Posten" i Drøbak sentrum, og torsdag 14. juni blir det messingkonsert ved Øvredammen. På den første konserten er det plass til cirka 70 tilhørere, på den siste er det bare å ta med seg sitteunderlag. Antall plasser er ubegrenset og konserten ved Øvredammen er gratis.

- Jeg liker å skape nye arenaer og tror det tilføyer musikkopplevelsen noe ekstra. Dette blir spennende og morsomt, sier Pål Mørk.

Programmet for Sommerkonsertene 2018 var klart allerede ved nyttår. Flere svært gode aktører har tatt kontakt fordi de ønsker en plass på programmet og neste års "spilleliste" er i ferd med å fylles opp.

- Utrolig hyggelig og nesten et luksusproblem, sier Mørk. Musikerne som gjester Sommerkonsertene i Drøbak holder et høyt internasjonalt nivå, og i sommer kommer bl.a. Bugge Wesseltoft, Arve Tellefsen, Grieg trio, Coucheron-søsknene, Solveig Kringlebotn og Tine Thing Helseth.

Les også:

Sølvguttene først ut

Førstemann ut er Sølvguttene lørdag 26. mai.

- Så vidt jeg vet har de aldri sunget i Drøbak og Sølvguttene er et begrep - så her tror jeg det blir stappfullt, sier kultursjefen. Sammen med de unge sølvstrupene synger Drøbak Mannskor på et par av sangene. Anledningen er mannskorets 100-årsjubileum.

Etter åpningskonserten går det slag i slag med konsert hver lørdag formiddag frem til august. I år som i fjor koster det hundre kroner å komme inn, men er gratis for de under 16 år.

 

Faste plasser i kirken

- Noen endringer fra tidligere år?

- Ja, i år står det benkenummer på billettene, så de som kjøper billetter på forhånd kan velge seg gode plasser slik man gjør på andre konserter. Dermed trenger man heller ikke møte opp så tidlig for å sikre seg en god plass. I tillegg selges det selvsagt billetter ved inngangen som vanlig, men vil du se og høre godt anbefaler vi selvsagt å kjøpe på forhånd, sier Pål Mørk.

Sommerkonsertene 2018:

26. mai: Sølvguttene med Drøbak Mannskor

2. juni: Arve Tellefsen, fiolin og Einar Steen Nøkleberg, klaver

ekstra: 7. juni (torsdag kl. 21): Oslo Strykekvartett på takterrasse i Drøbak sentrum. Max 70 plasser.

9. juni: Barokk-Ensemble Freithoff

ekstra: 14. juni (torsdag kl. 21) Messingsekstett ved Øvredammen i Frognmarka. Gratis adgang.

16. juni: Håkon KOrnstad, sax/sang og Jie Zhang, klaver

23. juni: Christian Eggen, klaver, med venner

30. juni: David og Julie Coucheron, fiolin og klaver

7. juli: Grieg trio

14. juli: Solveig Kringelbotn, sang og Ingrid Andsnes, klaver

21. juli: Bugge Wesseltoft, jazzklaver

28: juli: Eli Kristin Hanssveen, sang

4. august: Eivind H. Ringstad, bratsj og Thormod R. Kvam, klaver

11. august: Frode Haltli, trekkspill og Catharina Chen, fiolin

18. august: Tine Thing Helseth, trompet