Det er kaldt og julestemning i Drøbak. Fyr i ovnen, duftende pepperkaker og store smil er med på å sette den lune stemningen musikantene møter i Lises systue. 

Lises Festdrakt ble startet av Anne Lise Hermansen i 2006. Bakgrunnen var at svigerdatteren Marianne ønsket seg en festdrakt uten masse broderte blomster og farger. Etter å ha søkt mange steder fant de et stoff som egnet seg til vesten. Stakken er laget av eksklusiv ulldrapé. Nå lager de opp til 80 festdrakter i året som sendes fra nord til syd, til og med til Frankrike. På grunn av den store omsetningen, har Marianne, sammen med damene Marina og Teresa, fått sin arbeidsplass i systua til Anne Lise Hermansen i Drøbak sentrum.

 

- Vi synes det er veldig hyggelig å støtte opp om lokale aktiviteter for barn, sier de dyktige damene, som håper mange støtter opp om korpsets julelotteri. De som ønsker å kjøpe lodd på festdrakten er velkomne til å stikke innom systua i Osloveien 13 frem til 15. desember,  eller man kan kjøpe lodd på korpsets julemesse under julegateåpningen i Drøbak 1. advent.