Tine Thing gleder seg til å spille i Smia

TTHQ: Fredag stiller Tine Thing Helseth opp med fullt band på Smia.

TTHQ: Fredag stiller Tine Thing Helseth opp med fullt band på Smia. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fredag spiller Tine Thing Helseth i en ny, og litt ukjent, konstellasjon i flerbrukshuset Smia med Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ).

Der har hun med seg Jarle Storløkken på gitar, Gunnar Flagstad på piano, Aksel Jensen, kontrabass mens Erik Joekling trakterer trommene.

Litt av alt

– I TTHQ spiller vi de låtene vi vil spille, forteller Helseth til Amta, vi har plukket fra øverste hylla og de som kommer vil høre litt irsk musikk, tango, noen klassiske stykker og en og annen kabaretlåt, ler hun.

Brasil-Drøbak

– Jeg er ofte ute og reiser. Noen ganger lenge og andre ganger på korte turer. Men når jeg først er hjemme, er jeg hjemme 100 prosent, så ja jeg kan vel kalle meg privilgert.

Hun kom hjem forrige søndag etter konserter i Sveits, Romania og Tyskland. Rett før det spilte hun med TrondheimSolistene i Brasil.

–Ja, jeg har fri nå og selv om jeg skal spille i Drøbak, så er det bare en kveld og kort reisevei. Og ja det er langt mellom Brasil og Drøbak, men det handler likevel om å prestere og om å gjøre det jeg liker best. Jeg visste jo fra jeg var ganske ung at det var dette jeg skulle leve av og jeg har vanskelig for å tenke meg et annet liv.

Lang merittliste

Tine Thing Helseth har spilt trompet siden hun var syv år. Studert ved Barratt Due og regnes av mange som en ledende trompetist i sin generasjon. Hun har mottatt en lang rekker priser og utmerkelser, som Spellemannsprisen, Årets musiker, KORK-prisen og Luitpold-prisen for å nevne noen få. Hun har gitt ut og deltatt på flere album.

– Jeg må innrømme at jeg gleder til å se, og spille i, det nye kulturhuset og jeg håper selvsagt at så mange som mulig har anledning til å komme. Vi skal i alle fall gjøre vårt for at det skal bli en bra fredag, smiler hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags