Gå til sidens hovedinnhold

Karen tar internasjonal teaterkunst hjem til gården

Artikkelen er over 3 år gammel

- Dette blir et knallbra arrangement, hvor vi har fått to workshopholdere i verdensklasse til Skuterud gård, sier teaterutdannete Karen Houge.

Sist Amta skrev om Karen Houge, satte hun opp et teaterstykke om flyktninger basert på dokumentarfilmene hun  laget da hun fulgte flyktninger på vei gjennom Europa. Film og tekst fra ferden ble publisert på Amta. no.

LES UTDRAG FRA KARENS FLYKTNINGEHISTORIE HER: På vei inn i det ukjente

De siste par årene har Karen gått på teaterskolen Ecole Philippe Gaulier i Paris. For det gikk 27-åringen på Westerdals i Oslo.

- Jeg er i ferd med å avslutte skolen nå og kommer snart hjem til Norge, sier Karen på telefon fra Frankrike.

Clown Camp uten klovner

Nå bretter hun ermene opp for en unik teaterworkshop, kalt Norway Clown Camp, som går av stabelen på hjemstedet Skuterud gård 16. - 23. juli. Dit kommer workshopholderne Phil Burgers (Dr. Brown) fra USA og John Wright fra England. Phil Burgers er i hovedsak komiker og har blant annet vunnet pris for beste humorshow under Edinburgh Fringe Festival. John Wright er i hovedsak regissør og teaterlærer.

 

- Han har undervist på de største teaterskolene i London og hatt regi på stykker for blant annet Royal Shakespeare Theatre Company i London. Han er mannen bak en av de mest leste humorbøkene "Why is it so funny". Dette er store navn i teaterverdenen, derfor er det utrolig spennende å få dem til  Norge, sier Karen Houge som til høsten bosetter seg i Oslo.

Matnyttig for teaterspirer

- I tillegg har vi produsenter og utøvere fra Norge som vil gi deltakerne individuell og praktisk veiledning i søknadsskriving, lære bort hvordan man kan leve av å lage teaterforstillinger og tar for seg arbeid med PR, publikumsbygging, festivaler og mye annet. Med andre ord matnyttig kunnskap hånd i hånd med individuell utvikling, sier Karen som først skal lede to uker med sommerleirer for barn på Skuterud gård.

- Hva ligger i navnet Clown Camp?

- Med Clown i dette begrepet menes det ikke store sko og rød nese, men at man jobber med hva som er unikt morsomt for hver person, og hvordan de kan gjøre det tilgjengelig for et publikum, sier Karen Houge.

Ditt unike deg

To opplegg som kjøres paralellt er workshop med standup-komikeren Phil Burgers: Hvordan er du unik og morsom på scenen? Regissør John Wright vil jobbe med fire eksisterende show, laget av utøverne selv, slik at showene videreutvikles og heves noen solide hakk i kvalitet. Blant disse er en forestilling fra Australia og en fra England.

Show for alle

- Lørdag 22. juli inviterer vi lokalbefolkningen i Frogn og på Nesodden til Skuterud for å se de fire forestillingene som vi har jobbet med og utviklet, sier en entusiastisk Karen Houge og legger til at inngang er gratis.

- Vi ønsker at Norway Clown Camp skal bli et årlig arrangement og møtepunkt for norske og internasjonale utøvere. Så langt er det påmeldt deltakere fra åtte forskjellige land på fire forskjellige kontinenter. Vi har også mottatt støtte fra Fond for Utøvende Kunstnere, sier Karen Houge.

- Er det plass til flere på kursene?

- Ja, noen få plasser er tilgjengelige, og nedre aldersgrense er 18 år. Formell teaterbakgrunn er ikke et krav, men man må ha en drivkraft og drøm om å drive med teater. Kikk gjerne på vår nettside norwayclowncamp.com så finner du ut mer, tipser Karen Houge.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.