Skal stille ut alt fra kollektbøsser til brystpumper - nå etterlyses sølvbarre fra Elle

Utstilling i støpeskjeen: Olaf Holm viser en støpeskje fra Elle i Drøbak. Nå etterlyses sølvbarrer fra samme fabrikk. Foto: Thore Bakk/Follo museum

Utstilling i støpeskjeen: Olaf Holm viser en støpeskje fra Elle i Drøbak. Nå etterlyses sølvbarrer fra samme fabrikk. Foto: Thore Bakk/Follo museum

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets utstilling på Follo Museum, «På vei til nå», åpner 31. mai. For å gjøre den komplett etterlyses hjelp fra publikum. Du har vel ikke en sølvbarre fra Torkildstranda i skuffen?

DEL

- På denne utstillingen vil vi presentere et utvalg av gjenstander innkommet til museet gjennom snart 70 år, forteller Thore Bakk ved Follo museum og røper at alt fra kollektbøsser til brystpumper, steinalderfunn, elektroniske duppeditter, klær, bensinpumpe, fotografier, film og gjenstander tilknyttet Roald Amundsen, for å nevne noe.

- Noen av gjenstandene vil få en litt grundigere omtale, som skøytene til Axel Paulsen. En annen gjenstand er en støpeskje fra Elle fabrikker, sammen med en sølvklump, «fremstilt» ved fabrikken, forteller Thore Bakk.

Etterlyser sølvbarre

For å gjøre utstillingen komplett, har har Bakk en konkret etterlysning:

- Det fortelles at det skal ha blitt laget sølvbarrer ute på Torkildstranda i Drøbak i 1927. Vi på Follo museum ønsker kontakt med noen som eventuelt måtte kjenne til en slik sølvbarre, sier Bakk.

Om noen i tillegg sitter med kunnskap om sølvproduksjonen ved Elle fabrikker, samt eldre fotografier, er også dette av stor interesse. Har du opplysninger å komme med kan du ta kontakt med Follo museum på telefon eller sende en E-post til follo.museum@mia.no.

LES OGSÅ: Seilskutenes by ble reddet av badegjester

Han fant nasjonalskatt etter Roald Amundsen i ei glemt kiste 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags