Nesodding er ny avdelingsdirektør for tre museer i Østfold

Nesoddingen Bård Alsvik er ansatt som ny avdelingsdirektør ved Østfoldmuseene.

Nesoddingen Bård Alsvik er ansatt som ny avdelingsdirektør ved Østfoldmuseene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nesoddingen Bård Alsvik overtar ansvaret som avdelingsdirektør for Borgarsyssel Museum, Folkenborg museum og Moss by- og industrimuseum.

DEL

Alsvik kommer fra en stilling som spesialrådgiver i seksjon for forskning i Arkivverket, og har over 14 års erfaring fra Oslo Byarkiv og Riksarkivet. Han har særlig utmerket seg som en nytenkende formidler.

Østfoldmuseene skriver i en pressemelding at Alsvik har hovedfag i historie med sosiologi og etnologi i fagkretsen.

– I arkiv som i museum er det avgjørende å gjøre kildene kjent ved å formidle innholdet på en levende og interessant måte, og skape entusiasme for den historien de er bærere av, sier han til sa.no.

– Arkivene er, som museene, aktive samfunnsaktører som bør arbeide for å bidra til en positiv samfunnsutvikling og gjøre arkiver og samlinger aktuelle i vår egen tid, sier Alsvik, som er født i Horten, gift med en dame fra Fredrikstad, bor på Nesodden og har «et nært og varmt forhold til Østfold».

– Østfoldmuseene ønsker Alsvik velkommen og ser fram til at han med sin erfaring og kompetanse skal være med å utvikle museumslandskapet i Østfold videre, sier påtroppende direktør for museene Hege Hauge Tofte.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.