Gitarist Bård Bjørke som sammen med bandet Ugagn for to uker siden hadde konsert på Det Gamle Bageri i Drøbak – og slapp dagen etter ny plate, som nå høster gode kritikker.

Det ble ikke spart på superlativene da Klassekampens musikkanmelder Arvid Skancke-Knutsen anmeldte Ugagn sitt siste album «Vengjeslag». Store deler av albumet er spilt inn i Drøbak lydstudio og Klassekampen gir albumet fem av seks mulige stjerner.

«Det er etter hvert mange som har forsøkt å koble norsk tradisjonsmusikk med toner fra andre deler av kloden. Men få har lyktes så godt som Ugagn», skriver Skancke-Knutsen. «Musikken til Ugagn er vakker og vemodig, med en poetisk-melankolsk grunntone». Saken som stod i mandagens utgave hadde overskriften: Kvalitet i alle ledd. ». Anmelderen legger også til at Ugagn er en opplagt kandidat til Spellemannsprisen

Ved siden av å være gitarist i Ugagn, jobber Bjørke som instruktør for band og solister ved Dissimilis Kultur og Kompetansesenter. Han har i ti år deltatt som instruktør under festspillene i Harstad.