Kantorissimo byr på Draumkvedet med Kim Rysstad

Kim Rysstad synger Draumkvedet i Nesodden kirke 7. januar.

Kim Rysstad synger Draumkvedet i Nesodden kirke 7. januar.

Årets første korkonsert i vårt distrikt holdes i Nesodden kirke mandag 7. januar.

DEL

Det er selveste Kim Rysstad som skal fremføre Draumkvedet mandag 7. januar, sammen med en kvartett av særdeles dyktige klassiske musikere: Ingvild Habbestad, fiolin og hardingfele - Erlend Habbestad, cello -Kjell Habbestad, komposisjon/arrangement/piano og Christian Krogvold Lundqvist, perkusjon.

Synger først med KORK

Kim Rysstad spilte inn juleplate med London Philharmonic Orchestra i fjor. Den ble tatt i mot som et av tiårets beste juleplater. KORK ble svært begeistret over sangeren fra Setesdal, og inviterte ham til å være solist i Jul med KORK. Han blir også å se på NRK med KORK og Draumkvedet 6. januar.

- Og dagen etter får altså Amtalands innbyggere mulighet for å høre ham live i Nesodden kirke, sier kantor på Nesodden, Ingeborg Christophersen.

Foto og musikk


Draumkvedet er gjennomgangstema i denne konserten hvor publikum også får oppleve nye arrangementer av flere viser, samt en del hardingfeleslåtter. Musikken er arrangert av Kjell Habbestad. Under konserten vil det stilles ut fotografier av Leif Bjerve.

- Han har tatt bilder i og utenfor Nesodden kirke på vintertid i kraftig månelys, noe som vil gi en ekstra dimensjon til musikken, sier kantoren.

Støtte til konsertserie

Konsertserien Kantorissimo i Nesodden kirke har nylig fått støtte av Norsk Kulturråd til konserter fra januar til juni 2019. Kulturrådet har gitt støtte til samtlige konserter siden seriens oppstart, hvilket er en stor anerkjennelse.

- Dette er varierte konserter av høyt kunstnerisk kaliber med et trofast og stadig voksende publikum, men vi ønsker selvfølgelig at enda flere skal få vite om denne flotte kammermusikkserien, med kortreiste, førsteklasses kulturopplevelser, sier Ingeborg Christophersen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags