Lørdag inviterer musikkfestgeneralen til en ti timer lang musikkfest spekket med godmusikk på Kom & Bli.

Årets musikkfest blir den sjette i rekken. Tidligere har festen funnet sted på Signalen.

– Vi er veldig glade for at Christer Nexmark og Kom & Bli har tatt over stafettpinnen og er med på laget. Dette blir knallbra, sier Lange.

To scener

Musikkfestgeneralen lover både inne og utescene under årets musikkfest.

– Ved 18-tiden trekker hele kalaset inn, forsikrer han.

På årets artistliste finner man intet mindre enn 12 band og artister.  ( Se fullstendig artistliste nederst i saken)

– Jeg er veldig stolt over årets program. Nesoddingen Endre Koch er virkelig verdt å få med seg. Han er én av Norges to utøvende tappingsgitarister. Verdt og nevne er også Line og Løvene. Dette stjernelaget er det beste vi har fra jazzmiljøet på Nesodden, med bandleder Line Falkenberg i spissen, forteller Lange ivrig.

Se bildeserie fra fjorårets musikkfest på Signalen. Artikkelen fortsetter under bildeserien.

Bildeserie

Musikkfest Nesodden

 

Trioen Moviestar, blant annet bestående av Victoria Winge, blir også å høre fra scenen med både sang, ukule og gitar under lørdagens fest. Mens femmannsbandet Kartellet, med Lange selv i spissen, er et fast innslag når det arrangeres musikkfest på Nesodden.

Follo-bandet Red Annex tar også turen til Kom & Bli og skal varte opp med en god blanding av rock, pop og folk ispedd progressive elementer.

Nesoddbandet Delvoid har rundet av Musikkfest Nesodden siden starten. 2017 blir ikke noe unntak.

- Man må selvfølgelig holde på de gode tradisjonene, smiler Lange.

Deilig mat

I tillegg til timer med variert musikk fra de to scenene vil Kom & Bli og O'sole Mio med fler sørge for deilig festivalmat under musikkfesten.

– Hold av dagen, få på solhatten og send værgudene en varm tanke. Dette blir kanonbra. Og best av alt; musikkfesten er gratis, lyder meldingen fra Jonas Lange.

Årets musikkprogram

Maud Aasen (17) har sunget hele livet, men startet med sangtimer da hun var rundt tolv. Hun er inspirert av artister som Lana del Rey, Rihanna og Highasakite, og spiller i tillegg både piano og gitar. Du har kanskje sett henne i duoen “Maud & Victoria”, hvis ikke er Musikkfest Nesodden en ypperlig anledning til å stifte bekjentskap med en ny og spennende stemme fra Nesodden. 

Endre Koch bor på Nesodden og er én av Norges to utøvende tappinggitarister. Tapping er en spillestil hvor man trykker fingrene ned på strengene og gitarhalsen omtrent som pianistene gjør på tangentene. Det høres derfor ofte ut som om det er både to og tre gitarister på scenen når Endre spiller.

Bim & Bianca er et Nesodden-basert magisk-realistisk musikkprosjekt med overskridende sjangere.
Bim og Bianca spiller egenkomponerte låter i jazzland, og med tilstedeværelse formidles humor, alvor og kjærlighet. Musikken spenner fra det sarte til det melankolske, og over i det dramatiske.

Moviestar er en trio med Viktoria Winge i front på sang, ukulele og gitar. Bak seg har hun et genialt tomannskomp på trommer og bass/elgitar/harpe. De spiller en slags singer/songwriter-punk med forgreninger både til det mer symfoniske, såvel som til jazz og country. 

The Backup er en trio som består av tre unge karer fra Follo som spiller rock n roll uten noe bullshit. Bandet henter inspirasjon fra alle de tøffeste rockebandene ergo spiller de bare den tøffeste musikken. Bandet er Trym Hagestande (gitar,vokal) Linus Olhans (bass,koring) og Daniel Medhaug (trommer, batteri, slagverk, you name it, han kan det meste).

Mark Steiner & Oddrun Valestrand kommer opprinnelig fra New York men har holdt til i Oslo siden tidlig på 2000-tallet. Oddrun Valestrand er kjent som både skuespiller og artist (Tundra Mode), og bor på Fjellstrand. Duoen spilt mye sammen, blant annet i Oslo og på Nesodden. Oddrun dukket også opp på "Saudade”, den siste skiva til Mark Steiner & His Problems. Nå gleder de seg til å spille under årets Musikkfest Nesodden for å levere noen selvskrevne- og noen coverlåter. 

Line og Løvene spiller kortreist, melodisk jazz, signert bandleder Line Falkenberg . Med seg har hun et skikkelig stjernelag fra Nesodden. Jørn Erik Ahlsen Alkanger (kÖök, Egil Olsen mm.) på gitar, Finn Guttormsen (Farmers Market m.m.) på bass og Jarle Vespestad (Farmers Market, Tord Gustavsen m.m.) på trommer. 

The Global Trio & Friends
består av ringrevene Kay Irgens og Sankung Jobarteh som i flere tiår har vært sentrale i world music-miljøet i Norge. I anledning Musikkfest har de dessuten forsterka bandet med et lokalt og knallkult komp. The Global trio blir med andre ord ingen trio, de har like gjerne blitt en sekstett. 

Kartellet har i løpet av de seks årene de har holdt på opparbeidet seg en slags kultstatus på Nesodden. Femmannsbandet fra Flaskebekk spiller en fengende blanding av reggae og rock, en sjanger de selv har døpt rølpereggae. Her blir det sløye rytmer, selvskrevne låter og tidvis bitende norske tekster om livet på en rar halvøy i indre Oslofjord.

Red Annex er et rockeband fra Follo som spiller en god blanding av rock, pop og folk ispedd progressive elementer. Bandet startet i 2014 med en klassisk besetning på fire med to gitarer, bass og trommer og har deretter utvidet med tverrfløyte og synth. I dag består Red Annex av Gustav Vaaje-Kolstad (gitar,vokal), Lasse Fredriksen (gitar, vokal,munnspill), Emil Schmidt (gitar, vokal, tverrfløyte), Erhard Klech (trommer) og
Rune Haldorsen (bass)

Ælvin klassisk rocketrio som spiller akkurat som en rocketrio burde. Knalltøff gitar, mye vokalharmonier og en grunnleggende kjærlighet til klassisk rock. De går i dessuten for å være et suverent liveband og har spilt på Nesodden en rekke ganger. Sikkert mest fordi bassisten bor her. 

Delvoid har avsluttet Musikkfest Nesodden siden starten, rett og slett fordi de er øyas beste rockeband. Med sin eksperimentelle semi-progrock seiler de dessuten opp som et av Norges mest interessante band. Folk som har sett dem kommer alltid igjen, og har du ikke sett dem så er det på høy tid. Samtlige medlemmer er oppvokst på Nesodden.