Fredag 9. - søndag 11. februar:

Babykino i Nesodden bibliotek fredag kl. 12-14. Film: The Duchess. Gratis filmtilbud for foreldre med småbarn.

Lørdag kl. 14: Bygdekino med filmene Coco i Samfunnshuset. Kl. 16: Per Fugelli: Siste resept (tillatt for alle).

Forfattermøte med Kristin Friis i Nesodden bibliotek lørdag kl. 12-13. Friis er aktuell med romanen Familiesykdommen. Biblioteksjef Per Roger Sandvik leder samtalen.

The Real Thing jazzer på Hellviktangen

Bandet som aldri går av scenen i tørr smoking, The Real Thing, spiller på Hellviktangen fredag kveld.

The Real Thing er klar for Nesodden Jazzklubb og Hellviktangen i kveld. Hardtswingende, groovy, orgeldrevet souljazzfunk er garantert.

 

Med fartstid siden 1992 er The Real Thing for lengst en etablert publikumsfavoritt i norsk jazz. Etter at saksofonisten Sigurd Køhn omkom i tsunamikatastrofen i Thailand i 2004 tok kvartetten en lang pause, men gjenoppsto i ny drakt i 2010 med originalmedlemmene Palle Wagnberg (Hammond B3) og Staffan William-Olsson (el-gitar) i spissen.

De siste årene har den engelske, Oslo-bosatte saksofonisten Dave Edge og trommeslager Hermund Nygård utgjort den resterende energiforsyningen i bandet, som har ni album på samvittigheten og seinest samarbeidet med vokalsensasjonen Angelina Jordan på en rekke førjulskonserter.

Konserten starter klokken 20.15, dørene åpner kl. 19.45 og Hellviktangen kan som vanlig avhjelpe sult og tørste på utmerket vis, tipser arrangørene.

Askepott-komedie om sjakk og kjærlighet

Nesodden Teaterfabrikks Ungdomsteater er nå klar med sin aller første, egne forestilling- om Askepott. En komedie om sjakk, kjærlighet og hvite sko.

Forestillingen settes opp i elevkantinen i Tangenten lørdag og søndag kl. 13 og 16, og mandag kl. 18. Totalt skal ungdommene sette opp fem forestillinger de kommende dagene.

Ungdommene i Nesodden teaterfabrikk har laget sin egen vri av Disney-fortellingen Askepott og prinsen, som begge føler seg ganske alene i verden, og som finner hverandre gjennom interessen for sjakk. Under forestillingen i Tangenten vil publikum dra kjensel på kjent Askepott-musikk kombinert med blant annet Michael Jackson.

Mange av de kjente karakterene er selvsagt med, og en hel del nye. Hva har Askepott og Prinsen til felles? Vil ikke en glass-sko egentlig knuse? Og hvorfor kalles den stakkars foreldreløse jenta egentlig Askepott? Svarene får du i forestillingen i Tangenten denne helgen.

Historien og bakgrunnen for forestillingen startet våren 2017. Da bestemme fabrikksjef Margete Bratberg-Grøstad seg for å starte et eget prosjekt for ungdommene i Nesodden teaterfabrikk.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Teaterfabrikken klinte til

– For å på en enda bedre måte kunne imøtekomme denne aldersgruppens behov, ønsker, interesser og nivå valgte vi å starte et eget kurs for dem, Ungdomsteateret. Det består av en gruppe med mellom 15–20 teaterinteresserte ungdommer. Vår ambisjon med dette kurset er å kunne gi ungdommene en fritidsaktivitet med høy aktivitet, hvor de kan føle tilhørighet, bli sett og utvikle seg innenfor faget. Vi ønsker å være et reelt alternativ til idretten som ofte har mange treninger/kamper/treffpunkter i løpet av en uke, forteller Margrete.

Fabrikksjef Margrete påpeker at ungdom kan være vanskelige og nå ut og fram til.

LES OGSÅ: – Jeg barberte av meg alt håret

– Vi er stolte over å ha klart og danne en ungdomsgruppe med en gjeng som både er så engasjert og faglig sterke. Det er ingen tvil om at det er mange krefter i samfunnet som drar i ungdommene og presset er stort både fra skolen, vennegjengen og andre aktiviteter. I en god og trygg teatergruppe kan ungdommene få vokse, finne «sin stemme», og uttrykke seg, sier Margrete.

– Med teatererfaring i bagasjen, og en hel gruppe i ryggen, får ungdommene våre mulighet til å bli trygge samfunnsborgere. Faget dreier seg om mer enn iscenesettelse, det handler om nyanser, nye synsvinkler og empati. Teaterfaget skaper variert og nyansert læring som styrker barn og unges kompetanse for framtiden. Og for ungdom i 2018 kan jeg ikke tenke meg noe som er viktigere, avslutter Margrete Bratberg-Grøstad.

Fastelavn på Follo museum søndag

Søndag formiddag kan du nyte nystekte deiliger boller på Follo museum ved Seiersten i Frogn.

 

- Velkommen til en fin fastelavnsfeiring! På museet blir det binding av fastelavnsris og salg av deilige boller med krem. Du kan også klippe ut katten med halesnurr og lage fine tegninger, forteller arrangørene.

Follo museum holder åpent fra kl. 11-15 søndag.

Aktivitetene koster kr. 40.

Siste helg for utstilling med Beate Fjellberg

Det er duket for siste helg med utstillingen Et gjensyn med Beate Fjellberg, som viser malerier i akryl.

- Hva synes du om å stille ut på Hellviktangen ?

- Veldig spesielt, for jeg var faktisk den aller første som innledet gallerivirksomheten i lokalene her for ca 15 år siden, med åpning av daværende kultursjef Egil Houg.

Som en rød tråd gjennom disse årene har nesoddenlandskap i endring vært et viktig tema.

- Jeg er fascinert av skiftningene i naturen og forsøker å fange det nordiske lyset, speilingen i fjorden og symmetrien i botanikken, sier Fjellberg, som i en verden med raske løsningene tilstreber den langsomme prosessen .

- Kjærligheten til livet er for meg den viktigste inspirasjonskilden, sier hun.

-  Hvordan er arbeidsprosessen ?

- Håndverksmessig tilhører jeg en utdøende rase, alt skal være av skikkelig kvalitet. Jeg kjøper alltid de aller beste blindrammer, spenner opp linlerret av den ypperste vevskvalitet, limdrenker, som det heter med harelim, og preparer lerretet , alt egenhendig..Jeg tviholder på de gamle tradisjonene. Og allerede på dette stadiet når disse «duftene» begynner å sette seg i neseborene begynner faktisk kimen til et nytt billeduttrykk å manifestere seg. Ved en slik solid bearbeiding av grunnmaterialet kan jeg også «herje» mye mer med et bilde, uten at kvaliteten forringes. Beate Fjellberg har da også en svært solid klassisk utdannelse bak seg, fire år på Kunst og Håndverkskolen og fire år på Statens Kunstakademi.

Utstillingen er inne i sin siste fase og er tilgjengelig torsdag 8. feb , fredag 9. feb og søndag 11. feb, som er siste dagen.