Ford er gira på Oxford - gir ut guide med vikingvri

Guide: Richard O. Smith og Ann-Turi Ford med sin Oxford-guide på Tangenten. I januar lanseres boka i Oxford. Foto: Mariann L. Dahle

Guide: Richard O. Smith og Ann-Turi Ford med sin Oxford-guide på Tangenten. I januar lanseres boka i Oxford. Foto: Mariann L. Dahle

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Nesodding Ann-Turi Ford har halve hjertet sitt i Oxford. Nå er hun aktuell med en innholdsrik byguide der hun vandrer i den engelske universitets- og kulturbyen med nordiske briller på.

Et par timers busstur fra Londons flyplasser ligger byen Oxford, med rundt 160.000 innbyggere.

Ann-Turi Ford, journalist i Amta, tilbrakte sine to første leveår i faren Trevor Fords berømte hjemby. Hvert år siden den gang har Oxford vært hennes sommerparadis. Da et stipend gjorde det mulig å realisere drømmen om å lage en byguide med vekt på den nordisk innflytelsen, sto jubelen i taket. Resultatet har blitt en overskuddsbok med historiske godbiter om alt fra våre egne kongelige til Edvard Grieg og mange flere, og med vandreruter skreddersydd for norske, svenske, finske, islandske og danske besøkende (hver sine ruter). Vikinger, skoler, museer, kunst, bøker (Harry Potter er filmet her), sport, og you name it, er viet egne kapitler i boka som er skrevet på engelsk og er utstyrt med flere kart.

LES OGSÅ: Skriver om fjellklatreren som falt for Drøbak

Norse & Nordic Oxford, your nordic key to Oxford, ble nylig lansert på Tangenten. Sprudlende til stede var også medforfatter Richard O. Smith, til daglig forfatter, guide og stand-up-komiker i Oxford.

– Slik har jeg sikret Oxford-standard, sier Ford, som også har vært reiseleder for nordmenn i sin absolutte favorittby.

Samuel Massie begeistret og inspirerte 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken