Anne Lande forteller at hun bor like ved Skokefald kirke, og synes det er flott og rart og holde konsert i nabolaget.

– Men det er flere år siden jeg har spilt her. Nå gleder jeg meg, sier musikeren, som sammen med jazzklubben inviterer til poesikonsert – om høst og avskjeder.

Også Drøbak

Hun har med seg solid mannskap; Per Husby på piano og Ole Jørn Myklebust på trompet og vokal.

– Per Husby er en prins av en pianist, som neppe trenger nærmere presentasjon. Han løfter fram tekstene på en unik måte, sier Lande om serien hun kaller Allehelgenskonserter og som vil spilles på seks steder. Den siste allehelgenskonserten spilles i Drøbak kirke 19. november. Detnblir en duokonsert med Anne Lande og Per Husby.

Viktige ritualer

– Allehelgensdagen har tidligere vært en helligdag i Norge, men for mange er den nok en ny skikk. Det har blitt en tid mange tenner lys til minne om de man har mistet. Kanskje vi tar til oss slike skikker igjen fordi det moderne mennesket har kvittet seg med for mange av de gamle ritualene, sier Anne Lande som tror mennesker kan ha behov for å delta i symbolske markeringer som hjelp eller trøst til å komme gjennom de store omveltningene i livet.

– Det er kanskje derfor vi er mottakelig for slike enkle, rene ritualer som passer sammen med de holdninger til liv og død som mange identifiserer seg med i dag.

Dikt og sanger

Repertoaret er hentet bl.a. fra Alf Prøysen, Kjell Aukrust og IngerHagerup, og en del av musikken og tekstene er også nyskrevet av Lande/Husby. I tillegg flettes dikt av Hans Børli, Rolf Jacobsen, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen inn i programmet.

I tillegg til å være etablert sanger og tekstforfatter er Anne Lande også utdannet psykoterapeut.

Ole Jørn Myklebust er stadig oftere med på disse konsertene og deltar med sin vakre trompet og vokal. Han er en generøs, lun og lyrisk musiker, komponist og arrangør med stor spennvidde – og en svært ettertraktet samspillspartner.

Med sin dype forståel se for settinger og helhet – og med sin vennlighet og varme er Ole Jørn håndplukket til denne konserten. Hør hans vakre soloalbum JORBA (2013) Fra NRK P2: “Det er dramatikken i et stille uttrykk som våger å gå helt nær det det handler om som treffer meg. Anne Landes stemme og evne til å formidle slipper forbi alle forsvar og når rett inn i det innerste rommet, ved å ikke forstille seg, men bare være musikk. Befriende!»