Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvem Andreas har hyret til sommerens store jazzfestival på Nesoddtangen gård

Artikkelen er over 3 år gammel

I 2010 tenkte Andreas Haddeland at det hadde vært kult med en jazzfestival på Nesodden.

Festival ble det ikke, men det ble starten på Nesodden jazzklubb. I år derimot er festivalen en realitet, i regi av jazzklubben.

Nesodden er litt usynlig hva turisme angår mener Haddeland og peker på at Nesoddbåten sommeren gjennom frakter turister frem og tilbake.

Kommunen trenger turister

– Jeg tror det er gunstig å ha festival på Nesoddtangen gård. Stedet er lett tilgjengelig om man kommer med buss fra hvor som helst på halvøya og dem som kommer med båten får kun en fem minutters gåtur til festivalområdet.

Kulturfondet hjalp

Da Jazzklubben i 2016 fikk kommunens kulturprisen og 100 000,- fra kulturfondet, la det grunnsteinen i det som nå i juni blir Nesodden første jazzfestival.

På programmet står blant annet Ellen Andrea Wang som for hennes del starter en lang festivalsommer på Nesodden. Hun stiller med sin faste trio der Erland Dahlen på trommer også skal spille med Eivind Aarseth i hans supergruppe. Aarseth som er bosatt på Svestad, har neppe reist kortere for å spille på festival.

Les også

Strengekunstneren fra Svestad

 

Også for de minste

Søndagen kan de voksne som lørdag fikk ordnet barnevakt, ta med barna for å la seg underholde av Nesodden teaterfabrikk og Mikkel og Reverockerne.

Kulturprisen ga festivalen det som ga grunnpakka, slik at scene og noe utstyr kom på plass. Utover det er det billettinntektene som skal lønne artistene.

– Jeg håper at politikerne kan vedta at det kan legges til grunn en pot i den størrelsesordenen som man kan søke på for at slikt som vår festival skal kunne ha trygg grunn å stå på, oppfordrer Haddeland.

Tenker økonomi og langsiktighet

Jazzklubben tenker næring hele veien. De benytter seg av mange scener og har blant annet samarbeidet med Eiendomsmegler 1.

– Klubben går omtrent i null og vi har som målsetting at musikerne skal få skikkelig betalt. Vi ønsker så absolutt ikke å loppe publikum, men samtidig er det jo streit å si at de ikke kan være gratis å gå på konsert. Vi snur mange steiner for å holde prisene nede og samtidig gi fornuftige honorarer.

Idyll for hele familien 

– Det blir sperringer rundt skjenkeområdet, men samtidig skal det jo være en idyllisk festival! Scenen blir på den grønne plenen, med bord og benker ned mot sjøen og på søndagen må det bli slik at dem som ønsker å bade kan det. Hellviktangen tar seg av mat og drikke, så da vet vi at kvaliteten der blir bra og kvaliteten på dem som står på scenen er likeså – ja, nå bare gleder jeg meg, avslutter Haddeland.

Store navn til Nesodden jazzfestival 2018

Ellen Andrea Wang Trio
Eivind Aarset med band
Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll
Elever fra Follos kulturskoler
AOJO (Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester)
John Pål Inderberg Trio
Barneprogram:
Nesodden Teaterfabrikk
Mikkel og Reverockerne

 

Les også

Slik bruker jazzklubben kulturfondpengene, og disse artistene kommer til høsten

 

Kommentarer til denne saken