Noralv Teigen er død

Stor formidler: Noralv Teigen døde for få dager siden.

Stor formidler: Noralv Teigen døde for få dager siden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Han var en hedersmann av de sjeldne og en berikelse for Drøbak og Frogn. Skuespiller og medmenneske Noralv Teigen er gått bort, 85 år gammel.

DEL

Noralv Teigen var mannen som omfavnet Drøbak og Frogn som sin egen bygd, men som gjerne slo om til «sognamaul» når anledningen bød seg.

Født i Høyanger bar han vestlendingen i seg, aldri brautende, snarere kraftfull når det var påkrevet på scene og lerret.

Han kunne bergta liten og stor, enten med eventyrstund på Follo museum, i Drøbak kirke hver langfredag i flere år, for ikke å snakke om i alle rollene han fylte på landets største teaterscener. Med et langt liv som skuespiller, regissør og teatersjef, kunne han saktens ha brisket seg. I stedet kombinerte Noralv Teigen sin faglige tyngde og enorme gjennomslagskraft som formidler med et usedvanlig behagelig og mildt vesen. Ung til sinns, nysgjerrig og interessert.

Det er ikke lenge siden vi så Noralv Teigen feie snø på trappen til sitt sjarmerende lille hus i Anton Thoresens vei. Smilet og glimtet i det blå blikket var som alltid varmt og hjertelig.

Nå har Noralv Teigen lukket boken og Drøbak og Frogn mistet en høyt skattet innbygger. Vi kjenner en stor takknemlighet for at han tilbrakte så mange år og skapte så mange gode opplevelser for oss som bor her.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags