Baard Gagnum bor i Drøbak, men jobber til daglig som sanger ved GöteborgsOperan.

Bitte lille julaften holder han julekonsert i klangfull harmoni med herrerøster.

Med seg har Gagnum blant annet tenoren Glenn Kjellberg, som han har stått på scenen sammen med i FolkOperan i Stockholm.

– Vi har ofte snakket om at vi må synge sammen igjen. Videre har jeg fått med meg Patrik Wirefeldt, bassbaryton og kollega fra GöteborgsOperan. Og på piano har vi med oss Magne Fossum Lövdal, forteller Baard Gagnum. Men ikke nok med det; ensemblet Voce Medie, bestående av «pensjonerte» St. Hallvardgutter, kommer også.

– De fleste av oss har sunget sammen som barn og tilbrakt mye tid sammen på turneer omkring i verden. Da St. Hallvard-guttene feiret 50-årsjubileum i Operaen i Oslo, var det flere som ytret ønske om å synge igjen, forteller Gagnum som siden inviterte til øvelser hjemme i stua og i operaen i Göteborg. I koret finnes alt fra flykapteiner og lærere til mekanikere og ingeniører. Baard Gagnum er musikalsk ansvarlig.

Tirsdag 22. desember synger de erfarne sangerne kjente og kjære julesanger, blandet med andre musikalske perler, i Drøbak kirke. Overskuddet fra konserten går til Solgry Barne – og ungdomshjem, ved Frelsesarmeen i Drøbak.