Søndag titter kulturbyens skjulte skatter frem

Kulturbyens ansikter: I Jan-Kåre Øiens kulturvegg kan du bytte ansikt med en cellist, en maler eller et lite barn.

Kulturbyens ansikter: I Jan-Kåre Øiens kulturvegg kan du bytte ansikt med en cellist, en maler eller et lite barn. Foto:

Søndag kveld inviterer lokale kunstnere, musikere og forfattere til festaften med kunst, kultur, motevisning og mye annet i Smia. Jan-Kåre Øien har mekket en fargerik kulturvegg for anledningen.

DEL

Anledningen er tiårsjubileum for Drøbak Kunstnerforum.

– Vi er så mange flere og så mye mer enn hva folk tror, sier Kari Osvold i Drøbak Kunstnerforum.

Spennende premier

Søndag 26. november er altså Smia stedet når kommunens profesjonelle kunstnere byr på musikk, dans, opplesning, kortfilmer, performance og visning av malerier og smykker.  Som seg hør og bør på en festaften blir det også overraskelser og utlodning.

– Av flotte premier kan vi skilte med blant annet portrettfotografering av fotograf Gripstad, samt konsertbilletter til neste års Gitarer ved fjorden, røper Kari Osvold.

Gjest fra Nesodden

I Drøbak og Frogn både bor og arbeider en rekke profesjonelle utøvere innen film, litteratur, musikk, scenekunst og visuell kunst. Noen er mer synlige enn andre, men søndag kastet det glans over både kjente og ukjente ansikter i bybildet.  Kveldens gjestekunstner er forøvrig fra Nesodden; ingen ringere enn forfatter, illustratør og billedkunstner Iben Sandemose kommer til Smia søndag kveld og vil by på en egen fortelling i ord og bilder.
 

Kjente og ukjente

I Smia blir det denne festkvelden utstilling ved smykkekunstner Walter Hensel, billedkunstnerne Torun Katarina Linge, Elisabeth Frøberg, Berit Overgaard, Ørnulf Vøllestad, Amir Aziz, kunsthåndverkerne Anne Esbjug, Gro Skåltveit, Irene Myrbostad og Unni Knutsen. Du får også se og høre forfatterne Roy Andersen, Cesilie Tanderø, Jon Magnus og Lisette Askø, samt komponist Petter O. Wiig, musikerne Frank Kvinge, Lennart (Lenny) Kittelsen og Paulin Skoglund Voss og filmskaperne Mohsen Hussaini, Arifur Rahman (illustratør/tegner) og Peter Spence (animatør). De tre siste viser hver sine kortfilmer.
Trudy Wollbraatens bilder av glemte hus stilles ut i foajeen og det blir motevisning med klær og tekstiler av Anne Esbjug og Irene Myrbostad.
 

Gjøre seg synlig

 I 2007 begynte forumet å ta form, selv om det  den formelle stiftelsen først skjedde i 2009.  I dag teller medlemslisten 65 personer, med Cesilie Tanderø som leder. Kunstnerforumet har sitt eget galleri i Niels Carlsensgate og har blant annet stått for Bakgårdsfestivalen i samarbeid med Frogn kommune.

Forumet mål er å være et sted for sosialt samvær, inspirasjon, debatt og utvikling av ideer. Ønsket er å løfte fram det kunstneriske mangfoldet i lokalmiljøet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags