Schraders gartneri har ansatte med Downs - det fikk de Døråpnerprisen 2018 for

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var Schraders gartneri på Nesodden som ble beæret med Døråpnerprisen - eller Tilgjengelighetsprisen som den formelt heter - for året 2018.

DEL

Døråpnerprisen ble opprettet av Nesodden kommunestyre i 2016 og gikk i fjor til Nesodden judoklubb. Prisen skal hedre noen som bevisst bryter ned samfunnsskapte barrierer og som på et eller flere nivåer forbedrer hverdagen til mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Prisen består av en miniatyrstatuett laget av nesoddkunstner Randi Elmenhorst, samt 5000 kroner.

I år gikk prisen til en lokal bedrift og utdelingen skjedde på onsdagens kommunestyremøte, der begrunnelsen ble lest opp av Inger Johanne Norberg på vegne av juryleder Cato Lie.

I begrunnelsen het det blant annet at Schraders gartneri har ansatte med Downs syndrom som jobber fire dager i uka og som lønnes etter innsats. Arbeidsgiverstrategien har ikke utgangspunkt i en pleie- eller omsorgstanke, men en normaliseringstanke.

Takket: Ekteparet Kristin Schrader og Eystein Ruud som driver Schrader Gartneri.

Takket: Ekteparet Kristin Schrader og Eystein Ruud som driver Schrader Gartneri.

Gartneriet på Nesodden utvidet med 5000m² uten å øke energiforbruket 

- Schraders gartneri er en foregangsbedrift som viser at mye er mulig hvis man bare vil, leste Norberg før ordfører Truls Wickholm fikk æren av å dele ut blomstene - med en kommentar om at de ikke var fra Schraders gartneri.

I takketalen fremhevet gartnerne at noe av det viktigste de gjør er å vise arbeidstakere fra mange forskjellige land som jobber hos dem at "hos oss er det sånn", her er kollegene forskjellige. Og det er normalt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags