Under den første utgaven av Oscarsborg akustiske spilte Oscar Danielson på scenen utenfor borggården. Inne i borggården hadde Thomas Dybdahl fylt opp setene.

Festet i Drøbak

– Jeg var på Oscarsborg for tre år siden, der ble jeg veldig godt mottatt av et fint publikum, forteller Oscar Danielson med et smil.  Ett år senere var jeg tilbake i Drøbak, sammen med min kone, for å spille på en fest. Vi festet med lokalbefolkningen og bodde på Reenskaug hotel. Når jeg kommer tilbake til Drøbak, og til Oscarsborg,  ja så blir det nesten som å komme hjem, smiler Danielson.

LES OGSÅ:
Søker lag og foreninger som vil jobbe på Oscarsborg akustiske
Magnus Grønneberg har gode minner fra Oscarsborg akustiske
Kurt Nilsen: - Sammen skal vi lage tidenes fest på Oscarsborg

Dans med Kurt

Men det var ett godt knippe publikummere som lot Dybdahl i fred. De fikk et uforglemmelig møte med en artist som bød på seg selv, i tale og i sangtekstene. Danielson stod på den minste scenen, der han fikk frem klumpen i halsen med sine sanger og smilet kom på av seg selv når han snakket.

– Det blir ikke så mye tid til dans, ler den svenske artisten, når jeg er ute på jobb, såpass ærlig skal jeg være. Så det er bra at Timbuktu og Kurt Nilsen skal være med, så får vi danser litt alle sammen!

Pentøyet på

For mange var konserten med Oscar Danielson på Oscarsborg Akustiske det første møtet. I år er det han som står i borggården.

– Har du noen ritualer som må gjennomføres før du går på scenen?

– Som alle andre svenske artister, så hører jeg på «You can’t hurry love» med Phil Collins rett før jeg går på scenen, sier han med glimt i øyet.

– Hvordan går forbredelsene til konserten på Oscarsborg?

– Vel, jeg skal kle meg fint, spille mine beste låter og jeg vil avsløre en og annen hemmelighet.

BILDER:

Oscarsborg akustiske 2014 dag en.
Oscarsborg akustiske 2014 dag to.