Frogn videregående skole har gjennom flere år hatt revy på den frivillige timeplanen. Årets oppsetning av revyen «Dårlig forbindelse» puster Nesodden videregående skoles dyktige revygjeng i nakken om tittelen distriktets beste revytrupp.

For det som ble servert i kantina på Frogn videregående tirsdag kveld satt som ei kule.  Det var delikate revyretter for den kresne, og variasjonen av sang, musikk og drama slo imot publikum som en massiv gledesvegg. Det var høylydt latter, øverdøvende applaus og en og annen tåre i øyekroken hos stolte foreldre og storesøsken. Og hos ildsjel og miljøarbeider Herman Bjørnsgård.

Siden august

Siden august har gjengen på rundt 20 elever stått på i «hundre». De er selv skyld i alt som blir framført, enten det er tekst, skuespill eller musikk. En og annen standardlåt er lastet ned fra «space», når det er nødvendig, ellers er alt snekret sammen av glupe, interesserte, dyktige og spilleglade elever på Frogn videregående skole.  Som til sammen har brukt noen tusen timer på å kunne glede andre. Og seg selv.

I to akter fikk publikum være med på det ene sprø og morsomme nummeret etter det andre, godt bundet sammen med små anekdoter og betraktninger, hvor flere ble servert på tvers av rommet. Humor, musikalitet og galskap ble spredt ut til publikum, og i salen satt medelever og foreldre som sugde til seg alt de fikk og kunne gledesstrålende karre seg hjem i nattemørket med et stort smil om munnen.

 

Talenter

Det er dårlig gjort å peke ut enkelte aktører, men det er ingen hemmelighet at unge Fabian Klevan er et talent som bør tas vare på. Han synger, er god skuespiller og skriver tekster til revyen som sitter som ei kule. Et talent litt utenom det vanlig, og han får følge av en lang rekke elever. I fjor ble ett av revynumrene servert på UKM-mønstringen i Frogn, og dette havnet til slutt i finalen i Trondheim. Ikke minst på grunn av Birk Keiseraas sin innsats på scenen. Han var med i år også, sammen med et herlig knippe elever.

 

La gå at en durkdreven teaterkritiker sikkert ville ha antydet at det er en del variasjon på kvaliteten på numrene, og det skal det være på en skolerevy. Det er noe av sjarmen. Elevene er ikke helt på Chat Noir ennå, men flere av dem har gode muligheter til å komme dit.

 

Og skulle du være i den tro at revyen bare er for skolens elever og foresatte så tar du feil. Grip tak i frakken og kom deg på revy på Frogn videregående. Dørene er åpne for alle og den spilles hver kveld resten av uka. Du vil garantert få en god opplevelse.