Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for prinsesser i trærne denne helgen

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er vi godt i rute, forteller Margrete Brattberg-Grøstad, fabrikksjef hos Nesodden teaterfabrikk.

– Vi har hatt prøver hver ettermiddag på Nesoddtangen gård siden søndag og vi jobber på for det er et stort område som skal fylles. Skuespillerne er klare og stykket har virkelig bra, det må jeg si.

Stykket er jo en liten motvekt til det «prinsessehysteriet» som mange småbarnsforeldre utsettes for. Her vil man møte prinsesse Trine (10), som nå må må lære å «te» seg.

– «Prinsessen som ville klatre i trær» handler jo om en prinsesse som egentlig bare vil klatre i trær, og selveste prinsessen spilles av Catharina Bu.

Uten barn – for barn

– De som spiller er jo fabrikkens eget kompani. Det startet egentlig som et kurs, men det viste seg jo raskt at de som ble med hadde mye erfaring fra før, så da gikk det ikke lang tid før vi ble et eget kompani, ler Margrete, det er åtte voksne mennesker. Det fleste fra Nesodden og noen fra Oslo.

– Dette er altså en barneteaterforestilling, men uten barn på scenen.

Første forestilling er fredag kveld og deretter går det slag i slag hele helgen.

– Vi skal fem forestillinger i helgen og været er spådd å bli bra, så dette skal bli nydelig, ler fabrikksjefen, Nesoddtangen gård er et helt fantastisk sted for teater. Stemningen kommer til å bli kjempebra og det er jo så utrolig vakkert her! Ikke bare kan man komme hit å på teater, men man kan komme og få litt sjelefred og en nydelig naturopplevelse.

Forestillingen varer i tre kvarter og rettet mot hele familiene.

– Høyt tempo og mye musikk, det kommer til å bli et fint arrangement, lover Margrete, det er jo ikke så ofte man kan se teater i så flotte omgivelser.

– Vi ønsker at dette er noe vi kan videreføre og gjøre hvert eneste år, så vi håper at det kommer så mange som mulig hit helgen.

Mer om Nesodden teaterfabrikk:
Full rulle i Tangenten under Kulturisten junior
Tar over stafettpinnen etter Nesoddspelet
Kjempepott til Nesodden teaterfabrikk
Takk for flott kulturliv
Tor med Hammer'n slo fra seg på Samfunnshuset  

Kommentarer til denne saken