Dyrløkke: I tre svært godt besøkte forestillinger slapp elevene på Famelinja til kulturskolen i Frogn seg løs på scenen i Smia. Lekkert lyssatt og med profesjonelle folk både bak lyd og lysspakene ble det satt en flott ramme for forestillingen. Og folk gikk humrende og fornøyde hjem etter forestillingen.

Mange på scenen

Med et ni manns orkester, en tropp på 16 skuespillere i tillegg til en håndfull dansere fra Studio Dynamica ble det tidvis svært så folksomt på scenen. Men hele tiden med god regi, fart og spilleglede. Det som tidligere i samme uka så ut som et svært så utfordrende prosjekt, satt som ei kule etter intens øving og full konsentrasjon de siste dagene før premieren. Det var virkelig kvalitet det foreldre, venner, familie og nysgjerrige teaterinteresserte fikk servert av den unge skuespillerne på Famelinja. Ikke rart det var overdøvende applaus etter forestillingene.

For musikalen om Ronja Røverdatter er ikke hverdagskost. Den er utfordrende på alle måter. Her skal både skuespill, sang og bevegelse være på plass. Og det var nesten så vi måtte klype oss i armen for det vi opplevde av enkeltes framførelse av sanger og tekst.

Både den veldig unge og den noe eldre Ronja hadde krevende roller som de besto med glans. De sang og spilte så det var en fryd både for øyne og ører. Også den unge og den eldre Birk,

Borkahøvdingens sønn, som i stykket blir venn og «bror» med fiendens datter Ronja, var dyktige. Vi fant herlige roller i Skalle-Per, høvdinger og Ronjas mor, og vi møtte barske røvere, rompenisser en ungdomsgjeng som oste av spilleglede og talent. Her gjorde alle en fantastisk innsats, ikke bare de med hovedrollene.

Mye jobb bak

Famelinjas elever har i flere år framført en rekke store forestillinger. Det er Elisabeth Seljevold Fladmoe som har dratt eleven fram til det resultatet vi opplevde i helga, etter måneder med iherdig øving.

Forestillingen om Ronja er en forestilling om hvordan to familier som er bitre fiender blir venner takket være barn som ser ting på en annen måte enn sine foreldre. Ikke akkurat uaktuelt i dagens verdensbilde. Publikum ser Ronja og Birk vokse opp og hvordan de blir som bror og søster og bosetter seg i Ulvehula. I alle fall om sommeren. For de er sommersamlere. Det er selvsagt et problem for begge røverforeldrene.

Vi ser et slags tenåringsopprør mot foreldrene som både unge og eldre i salen lever seg inn i. Savnet av barna blir stort, i begge røverflokkene, og de voksne tar etter hvert til vettet. Det ender godt i Mattisskogen. Og det ender godt for Famelinja som enda en gang leverer til 20 i stil. Vi sitter fortsatt og humrer i stolen av fryd.

Bildeserie fra Nesodden:

Bildeserie

Se hvem som plutselig var på Plutselig Barneteater