DRØBAK: Mezzosopran Ingeborg Soot, jazztrompetist Magnus Aannestad Oseth og pianist Thormod Rønning Kvam står på scenen. I tillegg har de fått med seg en av landets fremste unge tenorer, Ole Morten Velde fra Karmøy. Det er første gang disse utøverne står sammen på scenen.

Kvam er en mange i Drøbak har hørt tidligere, da han flere ganger har opptrådt under Sommerkonsertene i Drøbak Kirke. Han ble tidligere i år tildelt både TICON-stipendet og Halck Syvertsens legat, og for få uker siden mottok han også årets musikerstipend fra Forsbergs og Aulies legat. Tidligere mottagere er Wolfgang Plagge, Truls Mørk, Ole Edvard Antonsen og Håvard Gimse.

 

Pianisten som neste sommer avslutter sitt solistdiplomstudium på anerkjente Royal Academy of Music i London, forteller også at de er heldige som i år har fått med seg det han kaller en stjernetenor fra Karmøy: – Jeg traff Ole Morten Velde på en festival i Sandefjord i sommer, og det var et imponerende møte. Det tok ikke lange tiden før jeg slo på tråden og inviterte ham til å bli med på årets julekonserter, sier Rønning Kvam med en entusiasme som bifalles av Ingeborg Soot: