Fame-linja er en del av Frogn kulturskole og setter hvert år opp en musikal i midten av mars. Premiere i år er fredag 16. mars i Smia flerbrukshus på Dyrløkke i Frogn.

- Fame-linja ved Frogn kulturskole teller i år 24 elever. De yngste er 13 og eldstemann 22 år. 7-8 av aktørene er helt nye på Fame-scenen, forteller primus motor Rune Sundbø, som er en av tre dedikerte lærere.

Saken fortsetter under bildetÅrets oppsetning heter Ronja Røverdatter, og musikken er hentet fra teaterversjonen av det kjente stykket til Astrid Lindgren.
- Her treffer dere blant andre røverhøvdingene Mattis og Borka, Skalle-Per, Birk og Ronja samt grådverger og rumpenisser, røper Sundbø.
Filmens handling utspiller seg i middelalderen. Ronja vokser opp i Mattisborgen der faren er leder for en røverbande.
Samme natt som Ronja blir født, deles borgen i to av et lynnedslag. I den delen av borgen som Mattis-familien ikke bruker, flytter Borka og hans røvere inn.

Saken fortsetter under bildet


 

I all hemmelighet blir Ronja venn med Birk Borkason, sønnen til Borka.
Deres fedre nekter å akseptere vennskapet. Dermed rømmer Birk og Ronja hjemmefra og ut i skogen.
- Det er ikke mange som kjenner musikken til teateroppsetningen. Musikkalbumet med Ronja Røverdatterble utgitt i 1991 av den danske artisten Sebastian, forteller Sundbø, som lover fine vokalprestasjoner, både solo og i fellesskap.
- Fame-orkesteret vil sammen med resten av ensemblet sørge for mye musikalsk moro og herlige sceneprestasjoner.
Det er bare å glede seg!

 

Dette skrev Amta om Fame-forestillingen i fjor:

Pudrer seg klare til Disney-drøm i Smia