Fame-elevene gir full gass for Ronja Røverdatter

Gir alt: Elevene ved Fame-linja i Frogn.

Gir alt: Elevene ved Fame-linja i Frogn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

24 ungdommer er i innspurten til Fame-linjas årlige begivenhet. - I år har vi vært så heldige å få med åtte dansere fra Studio Dynamica, røper Rune Sundbø.

DEL

Fame-linja er en del av Frogn kulturskole og setter hvert år opp en musikal i midten av mars. Premiere i år er fredag 16. mars i Smia flerbrukshus på Dyrløkke i Frogn.

- Fame-linja ved Frogn kulturskole teller i år 24 elever. De yngste er 13 og eldstemann 22 år. 7-8 av aktørene er helt nye på Fame-scenen, forteller primus motor Rune Sundbø, som er en av tre dedikerte lærere.

Saken fortsetter under bildet

Groovy band: Bandet er viktig i en musikal.

Groovy band: Bandet er viktig i en musikal. Foto:Årets oppsetning heter Ronja Røverdatter, og musikken er hentet fra teaterversjonen av det kjente stykket til Astrid Lindgren.
- Her treffer dere blant andre røverhøvdingene Mattis og Borka, Skalle-Per, Birk og Ronja samt grådverger og rumpenisser, røper Sundbø.
Filmens handling utspiller seg i middelalderen. Ronja vokser opp i Mattisborgen der faren er leder for en røverbande.
Samme natt som Ronja blir født, deles borgen i to av et lynnedslag. I den delen av borgen som Mattis-familien ikke bruker, flytter Borka og hans røvere inn.

Saken fortsetter under bildet

Ønsker velkommen: Fame-linja håper mange tar turen til Smia i helgen. Premiere er fredag 16. mars og to forestillinger spilles lørdag 17. mars.

Ønsker velkommen: Fame-linja håper mange tar turen til Smia i helgen. Premiere er fredag 16. mars og to forestillinger spilles lørdag 17. mars. Foto:


 

I all hemmelighet blir Ronja venn med Birk Borkason, sønnen til Borka.
Deres fedre nekter å akseptere vennskapet. Dermed rømmer Birk og Ronja hjemmefra og ut i skogen.
- Det er ikke mange som kjenner musikken til teateroppsetningen. Musikkalbumet med Ronja Røverdatterble utgitt i 1991 av den danske artisten Sebastian, forteller Sundbø, som lover fine vokalprestasjoner, både solo og i fellesskap.
- Fame-orkesteret vil sammen med resten av ensemblet sørge for mye musikalsk moro og herlige sceneprestasjoner.
Det er bare å glede seg!

 

Dette skrev Amta om Fame-forestillingen i fjor:

Pudrer seg klare til Disney-drøm i Smia 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags