Gå til sidens hovedinnhold

Tragikomisk på Fjellstrand

Artikkelen er over 8 år gammel

Statsteateret angriper norgeshistorien på hjemmebane.

Statsteateret beskriver seg selv som banebrytende, og Nesodding Gard Bjørnstjerne Eidsvold forklarer.

- Vi reiser mye rundt i landet og skaper teater for folk der folk bor, vår folkelige tilnærming, med seriøst alvor i bunn gjør at vi når ut og bredt til mange, men uten å fire på kvalitet, forteller Bjørnstjerne Eidsvold.

Både han og kollega Yngve Sundvor har bodd på Nesodden i over 20 år.

- Historien kretser om dagene før slaget ved Stamford bridge, og vi møter blant annet, en konge, Harald Hardråde, som er preget av tunge depresjoner. Hans sønn, Olav, som sliter med vektproblem og et alvorlig forhold til Gud. En skald, Tjodolv, som drømmer om å skrive en bestselger i en verden av analfabeter, og en landsforvist engelsk Jarl, Toste, som sliter sosialt og har et mulig rusproblem, beskriver Bjørnstjerne Eidsvold.

Stykket spilles på førstkommende søndag, og har tittelen 1066 - Slaget ved Stamford Bridge.

- Det er mye humor i forestillingen?

- Statsteatret angriper norgeshistorien og kongesagaene med en respektløs dødsforakt, beskriver skuespilleren. Det du trodde du visste om det berømte slaget kan bli snudd på hodet når skuespillerne går løs på historien som en teatral versjon av Mythbusters, forteller han.

Teatergruppa stiller spørsmålet om vikingen i oss fortsatt lever, og beskriver forestillingen som en tragikomisk seanse.

Oppfordringen er krystallklar:

- Møt fire svette menn som med vekslende imponerende fysikk gir alt for Norge. Velkommen til en drøy time fylt med drama, action, historie, humor, krim og kjærlighet. ADVARSEL: Det vil bli brukt et meget eksplisitt språk, samt menn som kysser. Det vil også bli stekt vafler, hvilket kan medføre stekeos.

Forestillingen begynner klokken 1900 på Fjellstrand grendehus.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.