Drøbak Blues Club har klart å sikre seg musikere som regnes blant nestorene i norsk bluesmiljø til å stå for de blå tonene på klubbkonserten lørdag 3. januar

Når bluesbandet Pateys Pipe entrer scenen på Pizza Baron lørdag 3. januar dukker nok minnene opp hos noen og enhver som eksempelvis opplevde Club 7-miljøet på nært hold.

Frontfiguren i bandet, Bent Patey, er en musiker fra Club 7- miljøet med grupper som Bazar, Susanne Fuhr Band, Lotus og Bryggerigangen Bluesband. Han har bidratt på over 30 norske plateinnspillinger, og spilt på de fleste klubber og festivaler rundt om i vårt langstrakte land.

Pateys Pipes konsertrepertoar er basert på blues/funk og R&B, som også er egnet dansemusikk for et urbant og kresent publikum.

3. mest solgte

Pateys Pipe er et av få band i Norge som lever av å spille bluesbasert musikk på klubber og festivaler. Ihuga bluesentusiaster har også hørt gutta spille på Drøbak Bluesfestival.

Bandet består av fire velkjente musikere som alle har til felles å ha spilt i Bryggerigangen Bluesband. Tilsammen har de bidratt på mer enn 100 plateinnspillinger i Norge med artister som spenner fra Terje Rypdal og Jan Garbarek til Halvdan Sivertsen, Alex, Knutsen og Ludvigsen, R&B Express og Big Chief Jazzband. Bent var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og i forbindelse med gruppas 20-års jubileum ble bandets LP "Blått Brygg" fra 1979 relansert på CD i 1999. Da ble plata kåret til månedens klassiker i Blues Music Club, noe som førte til at albumet var landets 3. mest solgte bluesplate året etter.

Spellemannspris

Patey har bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men har også alltid hatt sitt eget prosjekt med egne låter og varierende besetninger. Tidlig på åtti-tallet turnerte han landet rundt med "Pateys Pipe", sammen med keyboardist Brynjulf Blix, bassist Geir Holmsen og trommeslager Bjørn Jenssen.

Senere har en lang rekke andre kjente musikere vært innom dette bandet. I 1983 kom plata "Ocean Front Walk" og Patey ble nominert til Spellemannsprisen som årets komponist. 14 musikere var med på denne plata, og blant dem sangerne Terry Mccullough, Sidsel Endresen og Lynni Treekrem. To år senere kom også plata "Bang 85".

Over there

I 1986 flyttet Patey til Venice Beach, utenfor Los Angeles, og fortsatte med "Pateys Pipe", med amerikansk besetning. Da han vendte tilbake til Oslo syv år etter sin første soloplate "Ocean Front Walk", gikk han i gang med platen "Seven Years" sammen med keyboardistene Blix og Per Kolstad, bassist Øivind Madsen og trommeslager Rune Arnesen.

På samme tidspunkt gjenoppsto også Bryggerigangen Bluesband som fram til nylig nærmest har heltidsengasjert Patey på festivaler og klubber.

Drøbak Blues Clubs formann Terje Evensen, kan garantere en uforglemmelig bluesaften på Baronen i årets første bluesarrangement.