Flasker til med tre funky band i et ekte sirkustelt

Kultursjef Ellen Knutsen, Trude Evensen og Rune Bergflødt foran bandet  LestoFunky Steet Band i Italia tidligere i sommer.

Kultursjef Ellen Knutsen, Trude Evensen og Rune Bergflødt foran bandet LestoFunky Steet Band i Italia tidligere i sommer. Foto:

Kultursjef Ellen Knutsen teller ned til en helaften som vil spille fletta av de aller fleste. 1. september drar hun Kulturisten inn i et digert sirkustelt.

DEL

NESODDEN: Søndag 1. september inviterer Kulturisten kyst og scene til en helaften med «The Real Mojo» – Pink Floyd Tribute, «Lestofunky Street Band» fra Italia og «Nesodden Storband». Arrangementet vil holdes i et sirkustelt som rommer 300 personer på idrettsbanen bak Tangenten.

– Her blir det show og moro fra første tone, sier kultursjefen, som håper på fullt festivaltelt og at det vil myldre av nesoddinger i alle aldre. På scenen står musikanter helt ned til ni år.

– Hvorfor telt?

– I forbindelse med at kulturavdelingens Ungdom & fritid kvelden før skal arrangere «Halvøya», som er en festival for og med ungdom, tenkte vi det var smart å bruke samme telt som er rigget med veldig bra scene og lyd. Plasseringen er også ypperlig.

Flust av opplevelser

De siste årene har Kulturisten-konseptet utviklet seg etter innspill fra publikum. I år blir det derfor junior-festival 24. august, en helg med Kystkulturisten på Flaskebekk 31. august og Kulturisten Scene 1. september. Helgen 21.-22-september blir det i tillegg en helg med Kulturisten Kunst.

– Hvorfor bør folk få med seg denne kvelden?

– Det er ikke ofte man får oppleve tre konserter på én kveld. Publikum får muligheten til å høre både lokale musikanter, et italiensk energisk streetband, samt Pink Floyd tribute ved «The Real Mojo». Det blir dessuten salg av god mat og drikke fra Annas Hybel, så her blir det mange gode opplevelser, sier kultursjef Ellen Knutsen.

Street-funk fra Italia

Også fra scenen serveres spennende musikkretter; deriblant italiensk, med det energiske streetbandet Lestofunky.

– Det er vi utrolig glad for, sier kultursjefen og forklarer at bandet ble godt kjent med Nesodden Street band på den italienske festivalen TolfArte tidlig i august. Bandet ankommer Norge et par dager før konserten, og skal like etter ankomst spille på Aker Brygge for å promotere både Kystkulturisten og Kulturisten Scene som skal gå av stabelen samme helg.

Foto:

– Trude Evensen og Rune Bergflødt, verdens mest gjestfrie par, åpner hjemmet sitt for hele bandet de dagene de er på Nesodden, forteller kultursjefen.

Heftige rytmer fra lokale aktører

Men som seg hør og bør, har de lokalene innslagene størst plass under Kulturisten. Nesodden Storband ble startet høsten 2018 og har utspring i Jaer skoles musikkorps. Musikalsk leder er Trude Thorsdatter Evensen, som i mange år hadde en drøm om et storband der ungdom i korps kunne bli med og spille sammen med voksne. For tiden består Nesodden storband av sju musikere i skolekorpsalder og ti musikere er over 19 år.

– Vi spiller klassisk storbandmusikk av Glenn Miller, Benny Goodman, Neal Hefty med flere, forteller dirigenten.

The Real Mojo er et Pink Floyd tributeband som har spesialisert seg på å framføre hele album fra Pink Floyd. Også her er Trude Evensen en av drivkreftene.

– Vi vil framføre hele Dark Side Of The Moon, pluss et solid «best of»-sett, lover Evensen, som også trakterer saksofonene. Andre medlemmer er vokalistene Jan Erik Skogen, Lone Grefsrud og Hanne Karlsen Muri, Terje Smedvold på tangenter, Per Rannug, gitarer og lapsteel, Trond Haugen, gitarer, Sven Vidar Stenhammer bass og Ragnar Rutle på trommer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags