Jeg var på Tangenten på Nesodden i dag for å få hengt opp en plakat på oppslagstavlen i inngangspartiet der. Nå er det jo ingen resepsjon lenger hvor man kan levere en plakat, og vedkommende jeg snakket med på sentralbordet hadde ikke peiling på hvordan dette skal fungere nå.

Det er stadig færre steder man kan henge opp plakater for konserter, forestillinger, utstillinger, kurs osv., f.eks. er det nesten ingen butikker som har oppslagstavle lenger, og på Varden (utenfor legesenteret) har de også tatt bort den store og fine tavlen de hadde der.

Jeg har både hjemmeside, FB-side og annonserer i Foreningsnytt, men plakater når ut til helt andre igjen, og jeg har fått mange kursdeltakere via den «kanalen». Etter pandemien sliter mange kurs- og kunst & kulturaktører med å få sine små næringsvirksomheter på beina igjen, mange har sannsynligvis heller ikke økonomi til hjemmeside og annonser, og for å sitere en jeg kjenner: «det er et demokratisk problem at vi ikke kan synliggjøre aktivitetene våre på en slik enkel måte».

Vegger med plakater ser ikke alltid vakkert ut, men kunne ikke kommunen sørget for å ha noen store oppslagstavler på sentrale steder på Nesodden, bak glass, og så skifte ut det som er hengt opp en fast dag annenhver uke f.eks. Og så kan det være en boks på Tangenten hvor man kan legge materiellet. Og ha en begrensning på størrelse, maks. A3, f.eks. Som en bonus blir det kanskje mindre ulovlig plakatopphenging også?