Gå til sidens hovedinnhold

– Fantastisk

Kultursjefen fra Tolfa i Italia på nesoddbesøk

Artikkelen er over 4 år gammel

Tolfas kultursjef Cristiano Dionisi har besøkt Nesodden. Han synes Kulturisten var fantastisk.

– Vi har hatt et norsk studiesenter i Tolfa i tjue år og avtalen om et kulturelt samarbeid mellom Tolfa og Nesodden er en flott måte å markere det på, sa Dionisi. Han og kona Caterina Battilocchio – som også jobber med kultur i Tolfa – var på nesten alt av kulturisthelgens arrangementer.

– Jeg likte at ting foregikk på så mange forskjellige og uvanlige steder, sier Dionisi som var imponert over den høye kvaliteten og framhevet blant annet lydinstallasjonen i skogen på Nesoddparken og Statsteatrets «Amerika 1880».

Dionisi ser en del fellestrekk mellom Kulturisten og Tolfas egen kulturfestival TolfArte.

– Vi har den samme tilnærmingen. Også ligger vi nær hovedstaden. Fra mitt hus kan jeg se Roma og fra Juttas hus så vi Oslo. Vi har begge en utfordring om å trekke folk utenfra.

En ting kultursjef Ellen Knutsen og koordinator for Kulturisten, Jutta Bachmann, så da de besøkte TolfArte tidligere i år, var at de er flinke til å dekorere byen, å gjøre det tydelig har «her foregår det en festival».

- Festivalene er sentrale i kultursamarbeidet, men i tillegg til den kulturelle og kunstneriske utvekslinger vil vi også prøve å skape utveksling blant vanlige innbyggerne. Både kunstnere og vanlige folk fra Nesodden er velkomne til den italienske fjellandsbyen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.