Gå til sidens hovedinnhold

Kunstgressbaner og miljø

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Seiersten stadion er under utbedring – undervarme og gresset skiftes ut som ett resultat av at banen som kun er få år gammel ikke har fungert slik den skal.

DFI Fotball har til sammen ca 800 medlemmer som skal dele på banekapasiteten i kommunen. Til trening og kamper. I flere år har vi hatt store utfordringer med hovedarenaen vår på Seiersten – og gleder oss nå til at den skal bli klar til bruk igjen etter den ble stengt 11. juni.

Gummigranulat er blitt ett betent tema de siste ukene. Selvsagt ønsker også DFI Fotball at vi skal være miljøbevisste i alt vi foretar oss. Jeg tror det er viktig at vi lytter til spesialistene i denne saken.
Så langt er det ikke funnet gode nok løsninger som kan erstatte granulat på vinteråpne baner – dessverre.


Ikke en gang til.

Det er blitt skrevet de siste dagene at vi i Drøbak må ta sjansen på å være først ute – å prøve noe uprøvd. Da vil jeg minne om at det er vel akkurat det som skjedde i første runde, når nye Seiersten ble bygget for få år siden. Et fantastisk nytt system for undervarme skulle brukes – det skulle være så mye bedre, også for miljøet. Resultatet ble tredobbelt strømforbruk og en ikke fungerende bane – elendig miljømessig, elendig bruksmessig og dyrt for alle parter.

Å sørge for gode rutiner for å beholde gummigranulatet der det skal være – på banen – er det som mest sannsynlig er den beste miljømessige fokus vi kan ha i skrivende stund. Her må alle jobbe for gode løsninger – dette kan vi sette i gang umiddelbart, uten at dette fører til ytterligere forsinkelser eller store kostnadsoverskridelser.


Nå må Seiersten stadion bli ferdig.

DFI Fotball støtter forskningen og utviklingen rundt det å finne en erstatning for gummigranulat – men i denne omgang må man vite hva man gjør. Nå trenger vi en åpen Seiersten stadion som kan brukes til det den er laget for. Dessverre er utbedringen som skulle vært ferdig i disse dager allerede kraftig forsinket. Vi flytter kamper, flytter / avlyser arrangement og jobber intens med å få kabalen til å gå opp. Nå må Seiersten stadion snart bli klar til bruk.

Ytterligere forsinkelser er svært uheldig. Ikke bare for DFI Fotball – men for alle brukerne av Seiersten stadion. Og vi ønsker definitivt ikke en bane som det viser seg ikke er egnet til å bruke slik den var tiltenkt – det er investert betydelige midler i nye Seiersten stadion – nå er det på tide at den fungerer som den skal.


Med vennlig hilsen

Vidar Færgestad
På vegne av styret i DFI Fotball

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.