Nettavisen: Den livsfarlige maneten, portugisisk krigsskip, ble observert på den populære ferieøya senest søndag, melder det tyske Mallorca Magazin.

De giftige, blå skapningene ble observert langs kysten ved det spanske fastlandet, Mallorca og Kanariøyene i mai. Blant annet var den oppdaget flere ganger ved populære Playa del Ingles på Gran Canaria.

Landet rundt

Under fanen «Landet rundt» ønsker vi i Akershus Amtstidende å gi våre lesere tilgang til noen av de beste, artigste og viktigste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge, inkludert Nettavisen og Broom. Dette er én av dem.

Ble hentet opp av vannet

Etter en liten pause kan det altså se ut som de er tilbake. Ifølge Mallorca Magazin måtte badegjester hentes opp fra vannet ved Porta Vells strand, sydvest på Mallorca på lørdag.

I februar advarte turoperatøren Apollo reisende som skulle til noen av Kanariøyene mot den manetlignende skapningen, ifølge svenske Aftonbladet

- Vi fraråder ikke folk å bade, med ser du at det er mange slike manetaktige skapninger i vannet, bør du ikke gå uti, forklarte Ann-Sofie Olsson, pressesjef for Apollo i Sverige til Aftonbladet da. 

Giftig

Maneten er en av verdens giftigste arter, og giften har en paralyserende effekt. Giften kan ifølge Store norske leksikon drepe fisk og har en smertefull effekt for mennesker. Selv om giften ikke er dødelig for mennesker har Stein Kartveit, professor i marinbiologi ved Universitet i Oslo tidligere fortalt TV 2 at smerten fra å bli brent av en slik manet er så sterk at en kan få panikkanfall og drukne. 

Ifølge Aftonbladet forteller Apollo at «Portugisisk krigsskip» er vanligst i vintertider. Varselet Apollo sendte ut var i hovedsak til turister i Fuerteventura.