Ryddearbeidet på Nesoddens nordligste øy vil koste 200 millioner kroner

Oslofjorden: Langøyene torsdag. Sommer, sol og varme. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslofjorden: Langøyene torsdag. Sommer, sol og varme. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av

Oslo kommunene har gitt Veidekke oppdraget med å rydde det tidligere avfallsdeponiet på Langøyene. Arbeidet vil vare til juli 2021.

DEL

Oslofjorden: Oslo kommunene og Veidekke signerte i forrige uke en kontrakt for arbeidet med å sikre det tidligere avfallsdeponiet og tilrettelegge for badeliv og rekreasjon på Langøyene. Selv om Langøyene ligger innenfor Nesodden kommune, er det Oslo kommune som har ansvar for Langøyene.

Arbeidet er omfattende og foreløpig estimert til en kostnad på om lag 200 millioner kroner uten merverdiavgift, opplyser Veidekke.

Langøyene i Oslofjorden fungerte som Oslo kommunes avfallsdeponi for husholdnings- og næringsavfall fra 1908 til det ble avsluttet og tildekket i 1948. Etter at avfall begynte å komme til syne på gressletta sommeren 2013, ble det gjennomført flere undersøkelser. Kartleggingene påviste miljøgifter i høye konsentrasjoner, både i deponiet og i overflaten.

– Vi ser fram til at vi sammen med Eiendoms- og byfornyelsesetaten skal sørge for at den idylliske og populære friluftsperlen igjen skal bli til glede for Oslos befolkning, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Anlegg.

Arbeidet er planlagt å starte opp høsten 2019 og vil vare fram til juli 2021. Mens det pågår vil øya være stengt for publikum. Oslo kommunene har jobbet for at dette ikke skal ramme mer enn én sommersesong, og Langøyene skal være åpne for publikum ut sommeren 2019.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags