Gå til sidens hovedinnhold

Lærer Heidi (51) – Jeg tror hele 2021 vil være preget av pandemien

Et øyeblikk med Heidi McCarthy Sheehan.

Navn: Heidi McCarthy Sheehan

Alder: 51

Yrke: Kontaktlærer

Bosted: Hellvik

– Du er lærer ved Tangenåsen ungdomsskole, hvordan oppleves koronahverdagen?

– Krevende. Jeg har 30 elever, når vi er på rødt må klassen deles i to. Å drive hybridundervisning er ikke ideelt, men jeg er opptatt av å få med meg alle elevene som sitter hjemme, kanskje alene også. Vi burde få ressurser nok til å være to lærere. Jeg bestreber å ha «live» oppmøte via teams for å få hjemmegruppen «inn i klasserommet». Med bedre digitalt utstyr ville det vært lettere å lage arbeidsgrupper på tvers av gruppene.

– Når tror du en normal hverdag er tilbake igjen?

– Jeg tror det er sannsynlig at vi vil gå mellom gult, rødt og digitalt fram til sommeren. Derfor bør vi nå mens vi er på gult få tid til å evaluere og forbedre læringssituasjonen på rødt. Jeg tror hele 2021 vil være preget av pandemien.

– Hva er det beste ved å bo på Nesodden?

– Nærheten til sjøen og naturen rett utenfor stuedøra. Jeg var aktiv seiler i min oppvekst og har gode minner fra både seilforeningen på Oksval og Steilene. Ellers elsker jeg langrenn, og drar til fjells så mye jeg kan for å gå lange turer på ski. Snart skal vi gå Nesodden på langsmed friluftslivsgruppa. Kan jeg legge inn en åpen invitasjon til DNT Nesodden turlag og Nesodden historielag til å bidra med sin lokalkunnskap på noe vis?

– Hva er en perfekt dag for deg?

Sist lørdag hadde jeg en. Våknet opp midt i eventyrskogen på fjellet, katten som koser seg foran ovnen, yrende liv på fuglebrettet. Siden, i solfylt vintervær, en milelang skitur i Fridtjof Nansens terreng, så hjem til røde kinn og peiskos.

– Har den sosiale pausen gitt deg tid til å gjøre noe nytt?

Haha, hvilken pause? Men jo, når jeg av og til får tatt meg en pause, så har jeg som så mange andre i løpet av pandemien begynt å strikke. Jeg strikker en genser etter samme mønster som min mor strikket til seg selv da hun var 13. Jeg er ingen ekspert, og må ringe min mor om jeg skulle miste en maske ...

– Hvem vil du gi en rose?

– Jeg vil være raus og gi to roser. Den første vil jeg definitivt gi til min mor (og da får min gode far også nyte den). Men som min søster og jeg sier om henne; «ingen over, ingen ved siden!». Hun er verdens mest omsorgsfulle menneske. Hun er alltid et skritt foran og tilbyr hjelp til noe jeg selv ennå ikke har innsett at jeg trenger hjelp til. Hun er limet i familien. Den andre rosen vil jeg gi til all ungdom som betaler en høy pris under pandemien med alt som blir avlyst, alt de går glipp av. Det må vi voksne vite å sette pris på og rose dem for!

– Kan du fortelle noe folk ikke vet om deg?

Hm, kanskje ikke så mange vet at jeg levde livets glade dager i London og representerte norske interesser gjennom den kommersielle delen av Ambassaden i London på 90-tallet? Jeg har arrangert businesslunsjer og til og med juledisco i regi av den norske ambassadøren i de historiske lokalene der vår konge og kronprins oppholdt seg i eksilårene under 2. verdenskrig. 10 Palace Green er en av Londons dyreste gater og nabo til Kensington Palace, der prinsesse Diana bodde.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.