Det gjeldende inntrykket i Nordre Frogn, og spesielt på Dal, er trolig at politikerne ønsker vekst og utvikling i deres område. Det har en rekke politikere sagt mange ganger, ikke minst før kommunevalget i 2015 og i forbindelse med lokalpolitisk behandling av kommuneplanen.

Derfor er det med undring vi registrerer at rådmannen foreslår nedleggelse av skolen som er det viktigste samlende punktet i det lille lokalsamfunnet.

Forslaget har så pen verbal innpakning som mulig, og skolen skal bli et flott nærmiljøsenter som ved eventuelt økt barnetall i bygda kan bli omgjort til skole igjen.

Folk på Dal gjennomskuer slikt tullprat, tror vi. Det handler helt enkelt om å spare penger. Rådmannen legger vekt på at skolen kun har 68 elever, og mange av dem tar allerede i dag skolebuss. Hvis bussen kjører litt lenger er den på Drøbak skole, og der er det ledig kapasitet. Rent bedriftsøkonomisk har rådmannen sikkert rett, men Frogns oppvekstsektor er ikke en bedrift.

Heldigvis har denne saken en enkel og grei løsning, som FAU-leder Elin Bratlie så glitrende påpekte tidligere denne uken: Politikerne må være kloke. Hun sier ikke rett ut hvordan klokheten bør utvises, men det gjør vi:

Si nei til rådmannens forslag. Er dere bekymret for kvaliteten på undervisningen i en fådelt skole, så bruk mer ressurser på den. Rent samfunnsøkonomisk er vi trygge på at det er fornuftig.