Forrige uke knuste innbruddstyvene vinduet i en bolig i Drøbak, og trodde åpenbart at huset var tomt for folk. Huseieren våknet av bråket. Hun gikk mot gangen og så to menn som jobbet intenst med å åpne en låsemekanisme i det knuste vinduet ved verandadøren. Kvinnen skrek høyt. Hennes bror som tilfeldigvis var på overnatting kom løpende til, og like raskt forsvant de to innbryterne som anslås å være i 20-30-årsalderen.

Les også

Politiet bør overbringe dødsbudskap

Politiet ble umiddelbart varslet, men rykket ikke ut. Vi har stor forståelse for den frustrasjonen kvinnen uttrykte i Amta etter at politiet ikke gjorde mer enn å ta imot meldingen. Fortsatt føler kvinnen seg utrygg i eget hus, og hun tenker på hva mennene kunne ha gjort dersom de var kommet inn i huset før de oppdaget henne. Det er åpenbart at tyver, kanskje fortsatt med brekkjern og skrutrekker i hendene, kan være livsfarlige hvis de uventet står ansikt til ansikt med en huseier.

Les også

Hvordan ble politiet så fjernt?

Politiet ville ikke gi avisa noen kommentar til det spesifikke innbruddsforsøket på den konkrete adressen, men uttrykte at man hele tiden har som intensjon å rykke ut dersom man får melding om eksempelvis innbruddsforsøk. Hvis det likevel ikke skjer har det med manglende kapasitet og prioritering å gjøre, sier politiet.

Tilbakemeldinger av denne typen har journalister i Follo hørt svært mange ganger de siste årene. Avisene har hatt en mengde notiser og små avsnitt i artikler med lignende setninger. Innholdet i det mellomlederne i politiet sier er likevel alarmerende. Politiet oppsøkte for øvrig åstedet dagen etter innbruddet. Hvis regionale sjefer i politiet leser hva mellomlederne faktisk sier på en forsiktig måte til avisene, bør de gi signalene videre oppover, om nødvendig helt til justisministeren. Hvis ikke gjør de ikke jobben sin for folket.

Les også

Et sted må de jo være

Natt til søndag skjedde det igjen, ikke langt fra huset til damen som ikke fikk umiddelbar hjelp av politiet. Denne gangen var huset tomt, men tyven(e) skar seg på glass. Det er trolig grunnen til at innbruddet ikke ble gjennomført.

– Selv om det kun er snakk om et innbruddsforsøk gjennomfører vi en full åstedsundersøkelse, sa politiet umiddelbart i det siste tilfellet. Det er slik vi vil at politiet skal være.